Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Άρθρο του Αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Κατσαφάδου

Δημοσιεύθηκε

στις

“H συνένωση Τζάνειου και “Μεταξά” διαλύει τη δημόσια υγεία  στον Πειραιά”

Η κυοφορούμενη Υπουργική Απόφαση του κ. Λοβέρδου για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και δομών δημόσιας υγείας, περιλαμβάνει και τον Πειραιά.
Σχεδιάζεται η συγχώνευση του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ με το ΤΖΑΝΕΙΟ.

Είναι το πρώτο βήμα για την απόλυτη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στον Πειραιά. Ουσιαστικά το ένα από τα δύο νοσοκομεία θα λειτουργεί μόνιμα ως εξωτερικό ιατρείο, θα γίνονται μόνο οι απαραίτητες εξετάσεις και οι ασθενείς θα προωθούνται είτε στο άλλο νοσοκομείο είτε σε νοσοκομεία των Αθηνών Αυτό συνεπάγεται απολύσεις γιατρών, νοσηλευτικού  και διοικητικού προσωπικού, μείωση δαπανών για την υγεία. Όλα στη λογική του Μνημονίου. Ακόμα και η υγεία των πολιτών. Στην πραγματικότητα ο κ. Λοβέρδος συγχωνεύει δύο νοσοκομεία του Πειραιά, ένα εκ των οποίων (Το Αντικαρκινικό ΜΕΤΑΞΑ) είναι απόλυτα εξειδικευμένο και παρέχει υπηρεσίες και φροντίδα σε συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών Υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία στον Πειραιά, την επαναφέρει σε συνθήκες που επικρατούσαν πριν από 50 και πλέον χρόνια.
Η εξαθλίωση των πολιτών και της κοινωνίας προσλαμβάνει νέες διαστάσεις. Ένα Κράτος που αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών δεν έχει αύριο, δεν έχει μέλλον Είμαι σταθερά και ανυποχώρητα αντίθετος σε αυτή τη μεθόδευση, στην διάλυση της δημόσιας υγείας στον Πειραιά. Αδιαφορώ για αυτούς που θα με κατηγορήσουν ότι θέλω να είμαι αρεστός στους πολίτες. Η Ελλάδα κινδυνεύει από αυτούς που τα δίνουν όλα για να είναι αρεστοί στην τρόϊκα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ