Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου από την παράταξη “Μαρούσι. Επιστροφή στο Μέλλον”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η διοίκηση του Δήμου χάνει

κοινόχρηστους χώρους… εκ παραδρομής”

Πόσα ακόμη ψέματα θα ακούσουμε από τη διοίκηση του Δήμου για τους (ανύπαρκτους) χώρους πρασίνου της πόλης και πόσο ακόμη θα ανεχτούμε την (προκλητική) στάση της;
 Καταγγέλλει ο δήμαρχος με περισσή ευκολία την κεντρική διοίκηση – απλώς για να αποσείσει τις ευθύνες από το πρόσωπό του – ότι (τάχα) δεν εγκρίνει κονδύλια για την απαλλοτρίωση οικοπέδων.

Στα πλαίσια μιας συμπλεγματικού χαρακτήρα εμμονής με τον «Καλλικράτη» και τα δημοσιονομικά – ωσάν να μη γνωρίζει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας, την οποία επικαλείται κατά το δοκούν – καταγγέλλει ότι (τάχα) η κυβέρνηση στερεί από τους δήμους το Πράσινο Ταμείο και καταφεύγει σε αλχημείες για να καλύψει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού.
 Όμως, δεν απαντά – προφανώς γιατί δεν διαθέτει επιχειρήματα – για ποιο λόγο πριν από ένα χρόνο δεν κατέθεσε ούτε σχέδιο πρότασης σε πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ για χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο. Μήπως πρέπει να μας απαντήσει πώς επωφελήθηκαν από αυτό το πρόγραμμα 50 Δήμοι – οι περισσότεροι εκ των οποίων στην Αττική; Ήσαν, αλήθεια, όλοι οι δήμαρχοι «εγκάθετοι» των αρμοδίων υπουργών και της κυβέρνησης;
 Να ποια είναι η αλήθεια: για πρώτη φορά στην ιστορία του Αμαρουσίου η διοίκηση του Δήμου, αντί να προσθέτει κοινόχρηστους χώρους στην πόλη, τους αφαιρεί! Αγνοεί τον όρο «περιβαλλοντικό ισοζύγιο». Μετά την τσιμεντοποίηση των οικοπέδων – Νουάρου και Παναγόπουλου – παίρνει σειρά και άλλο ένα οικόπεδο στο κέντρο της πόλης (Ο.Τ.300) στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.
 Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η πλειοψηφία (πλην του κου Τσιπουράκη!)
αποφάσισε να αποχαρακτηρίσει άλλο έναν  κοινόχρηστο χώρο καθώς σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο «εκ παραδρομής»  δεν προσκομίστηκαν οικονομικά στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2010 από πλευράς του Δήμου που να τεκμηριώνουν την δυνατότητα αποζημίωσης του χώρο και κατά συνέπεια  ζητήθηκε άρση της απαλλοτρίωσης.
 Δυστυχώς αυτά τα «εκ παραδρομής…» από πλευράς διοίκησης κοστίζουν ακριβά για την πόλη  και τους δημότες καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι κοινόχρηστοι χώροι και το πράσινο εξαφανίζονται.

Αλέξανδρος Μπρέγιαννης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ