Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην αξιωματική αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η Αλήθεια για τους κοινόχρηστους

χώρους του Δήμου Αμαρουσίου”

Στην αγωνιώδη προσπάθεια του «να ασκήσει αντιπολίτευση» και να ενισχύσει τη θέση του ως επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μπρέγιαννης κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη.

Λέει συνειδητά ψέματα, παραποιεί την αλήθεια κι επιχειρεί να εξαπατήσει για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες μας. Αυτή τη φορά, επέλεξε το ζήτημα των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας για να ασκήσει την κριτική του. Ενώ για μια ακόμη φορά παίζει το ρόλο του κομματικού γκαουλάιτερ και υπερασπιστή των αποφάσεων της Κυβέρνησης Παπανδρέου.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Για το «Πράσινο Ταμείο»
Λέει ψέματα ο νέος επικεφαλής της αντιπολίτευσης όταν ισχυρίζεται πως 50 Δήμοι της Αττικής χρηματοδοτήθηκαν με 100 εκ. ευρώ από το ΥΠΕΚΑ του κου Παπακωνσταντίνου, για έργα από το Πράσινο Ταμείο. Κανένας Δήμος δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ. Άλλωστε ο «φίλος» του κου Μπρέγιαννη, ο ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου, δεν φημίζεται ως Υπουργός που δίνει, αλλά ως Υπουργός που συνεχώς «μας τα παίρνει» από την τσέπη, για να τα δώσει στην τρόικα.
Θα έπρεπε να γνωρίζει ο νέος επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι τα λεφτά του Πράσινου Ταμείου είναι «δικά μας λεφτά», λεφτά των τοπικών κοινωνιών , κι όχι του Κράτους. Δεν θα γίνουμε ζητιάνοι της Κυβέρνησης ,δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία «συμμαχία προθύμων και υποτακτικών» όπως συμμετέχει ο κ. Μπρέγιαννης, για να πάρουμε τα ψίχουλα που μας πετούν.
Ας μας πει καθαρά ο νέος επικεφαλής της αντιπολίτευσης: Συμφωνεί ή όχι με το Νόμο 4024/2011 της Κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ο σκοπός του Πράσινου Ταμείου ακυρώθηκε  στην πράξη, αφού προβλέπει πλέον και μάλιστα εκ των υστέρων, ότι το 95% των πόρων του θα κατευθύνεται για τις ανάγκες του προϋπολογισμού;
Γνωρίζει ο νέος επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι  αρχικά προβλεπόταν ότι το 50% τουλάχιστον των πόρων του Πράσινου Ταμείου θα αποδίδονταν στους Δήμους για έργα αποκατάστασης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου; Αν ναι, γιατί δεν καταγγέλλει την Κυβέρνηση που ψήφισε αυτή την αλλαγή, όπως έκαναν άλλοι Δήμαρχοι που ανήκαν στο δικό του κόμμα; Ποια συμφέροντα τελικά εξυπηρετεί, της πόλης ή του κόμματος που τον διόρισε σε καλοπληρωμένη θέση του Δημοσίου;
Γνωρίζει ή όχι ο νέος επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι στο «Πράσινο Ταμείο» προβλεπόταν ότι θα καταλήγουν τα έσοδα από την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, τα οποία θα αξιοποιούνταν για την υλοποίηση αστικών αναπλάσεων, έτσι ώστε με τον τρόπο αυτό να καμφθεί η αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους, που προβαλλόταν από πολλές πλευρές.
Γνωρίζει ο νέος επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι στο Δήμο Αμαρουσίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των υπηρεσιών μας, «τακτοποιήθηκαν» περίπου 266.000 τ.μ. ημιυπαίθριων χώρων, ενώ τα έσοδα που θα εισπραχθούν και θα καταλήξουν στο «Πράσινο Ταμείο» από αυτή την τακτοποίηση θα ξεπεράσουν τα 46.000.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά , δεν θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν έργα και δράσεις που θα επέτρεπαν στο Δήμο να αποκαταστήσει το περιβαλλοντικό του ισοζύγιο; Με τα δικά μας χρήματα, που σήμερα δεν έχουμε γιατί μας τα παίρνει η κυβέρνηση του κου Μπρέγιαννη, θα αγοράζαμε 7-8 «Παναγόπουλους».
Σε αντίθεση με τον «υποτακτικό» της κυβέρνησης Παπανδρέου, νέο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει η  Κυβέρνηση να καταλάβει πως αποτελεί υποχρέωση της μέρος των πόρων που εισπράχθηκαν από τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων , να διατεθούν βάσει σχετικής απόφασης του ΣτΕ, για αστικές αναπλάσεις και δράσεις διατήρησης  του περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Πως δεν έχει δικαίωμα όχι μόνον να μην μας αποδίδει αυτά που μας οφείλει, αλλά και να αφαιρεί δικά μας έσοδα , όπως είναι τα έσοδα από την επιβολή προστίμων για ανέγερση και διατήρηση αυθαιρέτων ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης κτιρίων, επιβολή διοικητικών ποινών προστίμων και κυρώσεων για περιβαλλοντικές παραβάσεις κ.λπ..

Για του «Παναγόπουλου»
Αποτελεί θράσος να εγκαλεί τη σημερινή Διοίκηση ο νέος επικεφαλής της αντιπολίτευσης, όταν ο ίδιος, ως επίλεκτο στέλεχος της Διοίκησης Τζανίκου, δεν έκανε τίποτα για την απαλλοτρίωση του χώρου αυτού. Όταν δανείστηκαν πάνω από 150.000.000 ευρώ μέσα σε 6-7 χρόνια, όταν διέθεσαν πάνω από 12.000.000 ευρώ για τους αποτυχημένους κυβόλιθους του Κέντρου, δεν τους περίσσεψαν τότε 3-4 εκατομμύρια για του Παναγόπουλου;
Αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τους συμπολίτες μας κε Μπρέγιαννη, «ζητάτε και τα ρέστα»;

Για το οικόπεδο της «Νουάρου»
Είναι ψέματα ότι ο Δήμος τσιμεντοποιεί το ακίνητο της Νουάρου. Η αλήθεια είναι πως μετά από αίτημα των δεκάδων κατοίκων-περιοίκων του συγκεκριμένου ακινήτου, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν το κόστος απαλλοτρίωσης, ο Δήμος προχωρά στην αποδέσμευση τμήματος του οικοπέδου, το οποίο αποδίδεται στον ιδιοκτήτη. Ενώ το υπόλοιπο θα γίνει κοινόχρηστος χώρος, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν οι περίοικοι.

Για το οικόπεδο του «Ο.Τ.300»
Τέλος, λέει ψέματα ο κ. Μπρέγιαννης ότι η Διοίκηση αποχαρακτηρίζει τον κοινόχρηστο χώρο του  Ο.Τ. 300.Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος επιμένει στην επαν-επιβολή της απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου χώρου , έχοντας προβλέψει στον προϋπολογισμό του τη διάθεση του απαραίτητου κονδυλίου.
Αυτή είναι η αλήθεια στα όσα ανακριβή υποστηρίζει για τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας στην ανακοίνωση του, ο νέος επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο μας.

Γραφείο Τύπου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ