Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου από τη “Νέα Εποχή” Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Νέα …προίκα 500.000 ευρώ έρχεται στο δήμο από τη δημαρχία Θεοδωρακόπουλου”

Μισό εκατομμύριο ευρώ μπαίνουν  στο δήμο μας, σε μια δύσκολη εποχή,  λόγω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, του «Εξοικονομώ», το οποίο είχε εξασφαλίσει η δημοτική αρχή Θεοδωρακόπουλου για το δήμο Πεύκης από το καλοκαίρι του 2009.  Η προίκα λοιπόν που άφησε για αξιοποίηση η προηγούμενη διοίκηση στον κ. Φωκιανό γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Και είναι απορίας άξιο που ο σημερινός δήμαρχος κ. Φωκιανός δεν έχει την πολιτική γενναιότητα να την αναγνωρίση. Αντιθέτως όπου σταθεί και βρεθεί εξακολουθεί να μιλάει απαξιωτικά για τον πρώην δήμο Πεύκης.
 Θυμίζουμε ότι ακόμη και το τριπλό έργο με τα πεζοδρόμια στο άλσος Μορέλα (δημαρχείο), την πλατεία στου Βερόπουλου, τους πεζόδρομους στο άλσος Βαρβαρέσου (παιδικός σταθμός), που του παραδόθηκαν δημοπρατημένα και ώριμα για εκτέλεση με έτοιμη τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, προσπάθησε να το καρπωθεί προσωπικά.
  Η οριστική έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο πρόγραμμα «εξοικονομώ» ανακοινώθηκε στις αρχές του 2012 (9 Ιανουαρίου) και με βάση αυτή θα καταβληθούν στον δήμο μας 490.000 ευρώ για έργα πολύ σημαντικά για την πόλη μας.
Μέσα σε αυτά τα έργα είναι:
1. Η τηλεδιαχείριση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης, δηλαδή από τα γραφεία του δήμου θα ρυθμίζονται τα πάντα και θα γίνεται αυτόματα γνωστό αν κάηκε μια λάμπα φωτισμού σε κάποια κολώνα της Πεύκης.
2. Εργασίες για την εξοικονόμιση ενέργειας στους δρόμους Αγωνιστών, Σωκτάτους, Πίνδου, Αγίας Παρασκευής, 25ης Μαρτίου, Κω, Αγίου Παντελεήμονα.
3. Εξωτερική θερμομόνωση του Α΄ Γυμνασίου Πεύκης και αλλαγή κουφωμάτων με συνέπεια την εξοικονόμιση 40% στην ενέργεια.
4. Εξωτερική θερμομόνωση και αλλαγή κουφωμάτων στο ΚΑΠΗ Πεύκης με συνέπεια την εξοικονόμιση 45% στην ενέργεια (θέρμανση-ψύξη).
5. Εξωτερική θερμομόνωση και αλλαγή κουφωμάτων στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου, με συνέπεια την εξοικονόμιση 50% στη θέρμανση.
Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και δήμαρχος Πεύκης τη προηγούμενη τετραετία, αναφέρθηκε στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου για τις προσπάθειες που είχαν γίνει  ώστε ο πρώην δήμος Πεύκης να εξασφαλίσει αυτό το μεγάλο έργο, δεδομένου ότι χρειαζόταν να υπάρχει από τις υπηρεσίες πιστοποιημένη διαχειριστική επάρκεια τύπου Α΄ και τύπου Β΄. και ο δήμος Πεύκης ήταν από τους πρώτους δήμους που είχαν πάρει αυτά τα δύο πιστοποιητικά.
Σε δηλώσεις του για το θέμα τόνισε:
«Δεν είναι μόνο ότι θα μειώσει τα έξοδα του δήμου στην ενέργεια και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά φέρνει καλά αποτελέσματα και για την προστασία του περιβάλλοντος, άρα της ίδιας της υγείας μας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ