Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση από την παράταξη “Νέα Εποχή Λυκόβρυσης-Πεύκης”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Το Κατάντημα του Δημάρχου

δεν έχει τελειωμό” 

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται πλέον ο δήμαρχος κ. Φωκιανός. Οι πολίτες και ιδίως οι Πευκιώτες, οι οποίοι καλόπιστα τον ψήφισαν για να τον δοκιμάσουν,  διαπιστώνουν ότι τελικά είναι «λίγος» για να διοικήσει έναν μεγάλο δήμο. Κι αυτό το έχουν εισπράξει και ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του, οι οποίοι σε κατ ιδίαν συνομιλίες αναφέρουν ότι δεν …τραβάει. Καιι δημιουργούν από τώρα ομάδες…

Εξ άλλου είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις των πολιτών για τα  αμέτρητα …ΘΑ…ΘΑ… που έλεγε προεκλογικά και τα πολλά ….ΨΕΜΑΤΑ στα οποία προσφεύγει τώρα..
Οι επικοινωνιολόγοι του συνέστησαν ΣΑΝ ΕΣΧΑΤΟ ΜΕΤΡΟ να κάνει νέα επίθεση στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και δήμαρχο της Πεύκης την προηγούμενη τετραετία Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Να υβρίσει, να παραπληροφορήσει, να ρίξει λάσπη όπως έκανε κατά την προεκλογική περίοδο.
 Όμως αυτά δεν …πιάνουν άλλο. Τον έχουν καταλάβει πλέον όλοι. Είναι παλαιοκομματικές μέθοδοι ξεπερασμένες. Και τις χρησιμοποιεί για να καλύψει τα όσα απίθανα έχει διαπράξει αυτό το χρόνο.
-Αλήθεια γιατί δεν απαντάει στις ερωτήσεις που του έχει υποβάλει η μείζονα αντιπολίτευση για  τη δημιουργική απασχόληση που την έδωσε με απευθείας ανάθεση, για το χαράτσι της Λυκόβρυσης (65% στα δημοτικά τέλη), για την κατάληψη δημοτικών χώρων, για το ποιος εισέπραττε στο τένις και τη γυμναστική της Λυκόβρυσης και για πολλά άλλα.
-Αλήθεια γιατί έφερε το καλοκαίρι στο δημοτικό συμβούλιο επειγόντως για συνεργασία με δυο εταιρίες ΜΚΟ που είχε επιλέξει ο ίδιος και ήθελε να τις ψηφίσουμε. Του ζητήσαμε να μας πει πώς τις επέλεξε. Κι ακόμα περιμένουμε την απάντηση. Πλήρης ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
-Αλήθεια γιατί έφερε πριν από λίγες ημέρες για μια σύμπραξη έφερε πάλι νύχτα πρόταση για συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου και τον εμπορικό σύλλογο Ηρακλείου μαζί  με συγκεκριμένες εταιρίες, που κανένας δεν γνωρίζει πώς επιλέγηκαν, αφήνοντας έξω τους εμπορικούς συλλόγους Πεύκης και Λυκόβρυσης. Ήθελε να τον χειροκροτήσουμε; Κι εδώ πλήρης ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Το έργο υπολογίζεται στα 600.000 ευρώ.
-Στο θέμα του συνεργείου με τα αυτοκίνητα πάλι ψεύδεται. Η εταιρία ζητούσε είκοσι χιλιάδες παραπάνω από το δήμο Πεύκης. Φυσικά δεν πληρώσαμε και πήγαμε στα δικαστήρια. Και κερδίσαμε. Ο κ. Φωκιανός μας έφερε εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο για 150.000 ευρώ. Κι εμείς αρνηθήκαμε σθεναρά και προτείναμε 120.000 ευρώ. Το ίδιο έκαναν και δικοί του σύμβουλοι. Ο δήμος γλύτωσε πολλά χρήματα. Μας ψέγει ο λασπολόγος δήμαρχος γιατί δεν ενδώσαμε στην εταιρία και γλυτώσαμε το δήμο;
-Για τους διαγωνισμούς των έργων το θράσος του κ. Φωκιανού είναι απύθμενο. Αν ξέρει πάντως κάτι ας απευθυνθεί στο  σημερινό αντιδήμαρχο έργων κ. Μπαλδεράνο, που είχε την ίδια θέση μια διετία και επί Θεοδωρακόπουλου. Δίπλα του τον βρίσκεται ας τον ρωτήσει. Πάντως στα μεγαλύτερα έργα της Πεύκης οι εκπτώσεις των εργολάβων ήταν από 50% έως 60% (όμβρια, πράσινη πόλη, Λ. Ειρήνες-πλατεία). Στης Λυκόβρυσης πόσο ήταν; Του προτείνουμε πάντως να  στείλει όλους  τους φακέλους στον εισαγγελέα. Όλους. Και της Λυκόβρυσης..
-Για τον μαέστρο της χορωδίας αποκαλύφτηκε ότι όλα έγιναν για να προσληφθεί ο κολλητός του κ. Φωκιανού. Γι αυτό και ΕΓΚΑΤΈΛΕΙΨΑΝ τη χορωδία τα περισσότερα μέλη. Κι εδώ ρουσφέτια.  Αυτή είναι η αξιοκρατία του αριστερού δημάρχου;  Και μην κοροϊδεύει ότι έπεσε το κόστος, στις μέρες μας ο κόσμος δουλεύει με πενταροδεκάρες. Αν καμαρώνει γι αυτό τότε …συγχαρητήρια. Τα περί πρακτικών έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως. Εμείς του ζητήσαμε πλήρη έρευνα. Τις ευθύνες τις έχει όλες ο ίδιος που συγκαλύπτει το θέμα.
-Για τους παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία παίρνει το …βραβείο για την μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ όλων των δήμων της χώρας! Τα 60 ευρώ της Λυκόβρυσης τα έκανε 320 ευρώ (530%) και τα 160 της Πεύκης τα έκανε 320 ευρώ (200%) το μήνα. Πραγματικά κοινωνικά …ευαίσθητος δήμαρχος. Το επικοινωνιακό τρυκ περί ΕΣΠΑ δεν τον σώζει γιατί εφέτος δόθηκε σε όλη την Ελλάδα. Ας μην κοροϊδεύει άλλο τους πολίτες. Αλήθεια στη Λυκόβρυση γιατί δεν το είχε πάρει αυτός;
-Για την αποκάλυψη ότι ο δήμος μας πλήρωνε χωρίς λόγο την αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Λυκόβρυσης επί 14 μήνες τι έχει να πει; Μήπως ότι έψαχνε για το χαμένο συμβόλαιο; Ποιος θα απολογηθεί κ. Φωκιανέ για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος;
-Αλήθεια για τη σύμβαση του δανείου για το οποίο έπρεπε από μηνών να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του επιτοκίου και το …ξέχασε ο κ. Φωκιανός ποιος θα απολογηθεί; Οι πολίτες θα πληρώσουν τις τρομερές αυτές παραλείψεις του δημάρχου;
-Αλήθεια με ποιες διαδικασίες έγιναν οι προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία; Πού δημοσιεύθηκαν οι αγγελίες; Ρουσφέτια και για τη θέση της καθαρίστριας; Απαράδεκτο!
 Ένα χρόνο ψάχνει ο κ. Φωκιανός να βρει κάτι επιλήψιμο για την προηγούμενη δημοτική αρχή και το μόνο που βρήκε είναι μια …δωρεά που έκανε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στο δήμο. Μήπως δεν την θυμάται; Γιατί του έστειλε και ευχαριστήρια επιστολή.
Γι αυτό και ο δήμαρχος έφθασε σε αυτό το κατάντημα. Γι αυτό και χρησιμοποιεί γκεμπελίστικες μεθόδους. Γι αυτό και χρησιμοποιεί τη λάσπη. Αλλά δεν μας αγγίζει γι αυτό και τον προκαλούμε. Να τα πάει όλα στη δικαιοσύνη.
 Από την επομένη των εκλογών του ζητήσαμε εγγράφως και προφορικά να κάνει όλους τους ελέγχους, ακριβώς γιατί γνωρίζαμε το ηθικό μας πλεονέκτημα. Τι φοβήθηκε αυτός; Μήπως γίνει έλεγχος και στη Λυκόβρυση;

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ