Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Κάλεσμα από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Να εμποδίσουμε τη μείωση μισθών

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου , είναι πολλαπλά εκτεθειμένη. Η Λαϊκή συμμαχία και η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού νιώθουμε δικαιωμένοι που βρήκε μαζική ανταπόκριση το κάλεσμά μας στο λαό για άρνηση πληρωμής του εξοντωτικού χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ.

Τα εργατικά λαϊκά στρώματα πρέπει να εμπιστευτούν ακόμα περισσότερο την τεράστια δύναμη που έχουν. Η λαϊκή συμμαχία, η αλληλεγγύη και η πάλη για την κατάργηση όλων των χαρατσιών και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής πρέπει να φουντώσει στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις λαϊκές συνοικίες.
Να εμποδίσουμε τη μείωση μισθών, κάθε χώρος δουλειάς κάστρο αγώνα, κάθε τόπος εργασίας να δεθεί με την Λαϊκή Επιτροπή σε κάθε γειτονιά του Μαρουσιού.
Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις.
Καλούμε όλο το Λαό στο Μαρούσι σε γενικό  ΞΕΣΗΚΩΜΟ μπροστά και στο πετσόκομμα κατά 100 % του επιδόματος ανεργίας.
Σήμερα να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε προστασία των υπερχρεωμένων
νοικοκυριών με μέτρα:
– Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, – τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
– Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
-Τη μείωση κατά 30% των χρεών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες και των αγροτικών χρεών για τους φτωχούς  γροτοκτηνοτρόφους και τους ψαράδες και το πάγωμά τους για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη παραγραφή των πανωτοκίων.
– Τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων σε σύγχρονη λαϊκή στέγη.
Να στείλουμε στα τσακίδια τη δικτατορία των μονοπωλίων και τους πολιτικούς , συνδικαλιστικούς και  αυτοδιοικητικούς υπηρέτες τους, μαζί με τα παπαγαλάκια τους και σε τοπικό επίπεδο, όποια  μάσκα και ‘αν φορέσουν μπροστά στις εκλογές.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ