Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου από τη Λαϊκή Επιτροπή Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάλεσμα στους πολίτες για οργανωμένη δράση

Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Ηρακλείου στο πολιτιστικό κέντρο “Βίλλα Στέλλα” του Δήμου.
Στο σχετικό δελτίο τύπου της Λαϊκής Επιτροπής αναφέρονται τα εξής:

“Η  Λαϊκή Επιτροπή Ηρακλείου, με εκπροσώπους από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, το Σύλλογο Γυναικών Ηρακλείου – μέλος ΟΓΕ , εργαζόμενους, άνεργους και νέους του Ηρακλείου συντόνισαν την αγωνιστική τους δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οποία οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου κυβέρνησης – τρόικας. Συζήτησαν για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και για τα καθημερινά προβλήματα  που βιώνουν στη γειτονιά. Αποφάσισαν την συνέχιση του μαζέματος χαρατσιών καθημερινά στα γραφεία της Εθνικής Αντίστασης (Πολύκεντρο Ηλέκτρας Αποστόλου, 1ος Όροφος 6:00-8:00) δηλώνοντας την οργανωμένη τους αντίθεση στην πολιτική που οδηγεί στην φτώχια χιλιάδες νοικοκυριά.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Κηφισιά, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, όπου παρέδωσε η Λαϊκή Επιτροπή τα χαράτσια που έχει μαζέψει από τις οικογένειες του Ηρακλείου. Αποφάσισε ακόμα, κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην υγεία, τόσο στο ΙΚΑ Ηρακλείου , όσο και στο νοσοκομείο Αγία Όλγα μαζί με την Επιτροπή Ανέργων Ηρακλείου, διεκδικώντας να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος –άνεργος και ανασφάλιστος χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να μην κλείσει καμία δημόσια υπηρεσία και μονάδα υγείας. Επίσης αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση στο Δήμο για τα προβλήματα στα σχολεία , όπως ο υποσιτισμός παιδιών και για τα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους. Τέλος συζητήθηκε και ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, ο οποίος μετρά 128 μέρες απεργίας και αποφασίστηκε η συνέχιση μαζέματος βοήθειας σε χρήματα και τρόφιμα με σκοπό να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά επίσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής στο χώρο της Χαλυβουργίας προκειμένου να στηριχτεί ο αγώνας τους, ο οποίος είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Η Λαϊκή Επιτροπή Ηρακλείου καλεί όλο το λαό του Ηρακλείου σε ξεσηκωμό και οργανωμένη δράση γιατί είναι το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και την κρίση”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ