Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Όχι στις μειώσεις των επιδομάτων

του ΟΑΕΔ και των μισθών

H κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η τρόικα τσακίζουν όλα τα επιδόματα. Σε συνέχεια της Πράξης του υπουργικού συμβουλίου που καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μειώνοντας τον κατώτατο μισθό από 751 ευρώ στα 586 ευρώ μεικτά και για τους νέους στα 511 ευρώ, μειώνουν κατά 22% όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, φτάνοντας το επίδομα ανεργίας στα 359 ευρώ, δηλαδή στο ποσό των 12 ευρώ τη μέρα.

Eπίδομα που ήταν ήδη πίσω από τις ανάγκες, αφού το παίρνει ένα μικρό μέρος των ανέργων.
Η Λαϊκή επιτροπή καλεί τους ανέργους της περιοχής μας σε σύσκεψη που θα γίνει στα γραφεία της Νισύρου 20, στις 14/3 στις 7 μ.μ. Να οργανώσουμε τη δράση μας. Να διεκδικήσουμε:
•Να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ.
•Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
•Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
•Εκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.
•Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους αυτοαπασχολούμενους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.
•Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
•Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
•Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
•Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
•Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.
Ακόμα Συμμετέχουμε στην εξόρμηση-ενημέρωση που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος γυναικών Ν. Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ) στην Αγ. Όλγα την Πέμπτη 8/3 στις 11πμ για τη μέρα της γυναίκας. Συνεχίζουμε την οικονομική δουλειά ενίσχυσης για τους απεργούς χαλυβουργούς. Ήδη την Κυριακή 4/3 παραδώσαμε τα πρώτα 500 ευρώ που μαζεύτηκαν στη θεατρική παράσταση και μέσα στην εβδομάδα.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ