Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Να βρουν οι παρατάξεις

έναν Κώδικα Επικοινωνίας

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας αναγκάζονται μετά από πολλά χρόνια να εκδώσουν ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.
Τα συνεχιζόμενα προβλήματα της Δημοτικής Αρχής, που πηγάζουν από προσωπικές πολιτικές ή άλλες αιτίες, έχουν οδηγήσει το Δήμο μας σε απραξία απέναντι στους Δημότες- κατοίκους, οι οποίοι την έχουν εκλέξει για την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς. Αποκορύφωμα της απραξίας τους είναι, η ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012, μέχρι και ΣΗΜΕΡΑ με αλλεπάλληλα δυσμενή αποτελέσματα:

– ΑΠΑΞΙΩΣΗ όλων των υπηρεσιών του Δήμου (απλήρωτοι προμηθευτές, έλλειψη προϋπολογισμού στα Νομικά Πρόσωπα, Ενιαίος Φορέας, Κοινωφελής Επιχείρηση, Π.Π.Ι.Ε.Δ.).
-Πλημμελής Καθαριότητα (χαλασμένα και ακινητοποιημένα οχήματα, έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης για καθαριότητα κ.λ.π.)
– Πλημμελής συντήρηση του Πρασίνου.
-Έλλειψη κονδυλίων για κοινωνικές παροχές (Παιδικοί Σταθμοί, Πολιτισμός , Αθλητισμός, Κ.Α.Π.Η. Κοινωφελής Επιχείρηση).
-Απλήρωτοι εργαζόμενοι επί τέσσερις μήνες στην Κοινωφελή Επιχείρηση (Βοήθεια στο σπίτι, Α.Μ.Ε.Α, Κ.Φ.Η.).
-Από την 1ης Απριλίου, απαγορεύεται να επιχορηγηθούν από τον Δήμο τα Νομικά Πρόσωπα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν. Μήπως, έτσι θα μπορέσουν πιο εύκολα να βάλουν αντίτιμο  για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, σήμερα που όλοι οι εργαζόμενοι έχουν νιώσει στο πετσί τους την Τρόϊκα και τα Μνημόνια (ανεργία 25%, συνεχείς μειώσεις μισθών και εισοδημάτων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, κ.λ.π.).
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε και άλλα πολλά, άλλα για εμάς όπου εργαζόμαστε στο Δήμο και τον λειτουργούμε με ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ, το βασικό ερώτημα είναι: ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ των υπηρεσιών του Δήμου με σκοπό να καταλήξουν όλες στους Ιδιώτες, όπως προβλέπουν, ο νόμος 3852/10 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και τα αλλεπάλληλα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;
ΜΗΠΩΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ (ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ), θα πρέπει να βρούν έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας, ούτως ώστε να βρεθούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα;
Οι εργαζόμενοι πάντως, δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την απαξίωση της εργασίας τους, την υποβάθμιση και κατάργηση του Δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών.
Καλούμε όλους/ες τους εργαζόμενους/ες Δημότες/σες, σε κοινό αγώνα και δράση για να μην περάσουν, τα όποια σχέδια της Δημοτικής Αρχής που επιβάλλουν η Κυβέρνηση, η Τρόϊκα και ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», σε βάρος των εργαζομένων Δημοτών.
 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ