Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Δήλωση του Γιάννη Σγουρού

για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η Περιφέρεια Αττικής ,  αρωγός στην πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ, με αφορμή τον εορτασμό  της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στις 22 Μαρτίου,  συμμετέχει σε ημερίδα   που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 09:00 στο Ζάππειο Μέγαρο ,με θέμα: «Λύσεις στο σήμερα για την ανάπτυξη του αύριο: Πρακτικές, τεχνολογίες, προοπτικές για τους φορείς-παρόχους υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα».

  

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
«Στον 21ο αιώνα το 40% των κατοίκων του πλανήτη δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. H σημερινή κατάσταση , επιβάλλει να συστρατευθούμε όλοι ώστε να μην επαληθευτεί η θεωρία ότι ο επόμενος Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει για τον έλεγχο των υδάτινων αποθεμάτων.
Σε μία περίοδο που το νερό είναι είδος σε ανεπάρκεια παγκοσμίως, η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να μένει αδιάφορη σε ένα πρόβλημα που σύντομα θα χτυπήσει και την πόρτα μας.
Προχωράμε  με ταχείς ρυθμούς στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της Αττικής με εμβληματικά έργα τα οποία αναμένεται να βελτιώσουν ουσιαστικά την προστασία του Περιβάλλοντος και την καθημερινότητα των 5 εκ. πολιτών της Αττικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επαναχρησιμοποίηση εκροών υδάτων του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυτάλλειας. Ένα έργο υψίστης σημασίας, το οποίο θα επιτρέψει με την κατασκευή αγωγού, τη μεταφορά του νερού της Ψυτάλλειας σε πολλούς δήμους  της Αττικής. Ακόμη προχωρούμε στην αδιάλειπτη υδροδότηση της Αίγινας, πού τόσο την έχει ανάγκη. Απώτερος στόχος μας είναι σε όλη την Περιφέρεια Αττικής να γίνεται βιολογική επεξεργασία των λυμάτων.
Στην Περιφέρεια Αττικής ζητάμε και ενθαρρύνουμε τους δήμους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να μειωθούν στο μέγιστο δυνατό οι διαρροές των δικτύων τους. 
Καλώ όλους τους φορείς να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο και να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των υδάτινων πόρων ως αυτό που πραγματικά αποτελούν δηλαδή ένα απειλούμενο υπέρτατο αγαθό απαραίτητο για τη συνέχιση της ζωής».  

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ