Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Έρχονται νέες κινητοποιήσεις

Η Λαϊκή επιτροπή Αμαρουσίου συνεδρίασε την Τετάρτη 14 Μάρτη και μέσα στο πλαίσιο πάλης που διαμορφώθηκε στην ιδρυτική ΓΣ της, για την προώθηση της δημιουργίας της κοινωνικής συμμαχίας, εργατικής τάξης και σύμμαχων στρωμάτων αποφάσισε να συμμετάσχει και να διοργανώσει τις παρακάτω κινητοποιήσεις:

1.Κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής για τα θέματα υγείας, στο ΙΚΑ Αμαρουσίου, στις 23 Μάρτη 2012, στις 8.30πμ.
2.Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την επιβολή των χαρατσιών μέσω της εφορίας, στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στις 29 Μάρτη 2012, στις 9πμ
Η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου καλεί τους εργαζόμενους του Μαρουσιου, με συντονισμένους αγώνες να ανατρέψουν το σφαγείο που ετοιμάζεται και να συμπορευτούν με την πρόταση των 13 Εργατικών Κέντρων και των 8 Ομοσπονδιών, για κήρυξη απεργίας μέσα στον Απρίλη. Η πρόταση τους να γίνει αντικείμενο κουβέντας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκό σπίτι της περιοχής.
Η εργατική – λαϊκή οικογένεια ζει ένα μόνιμο εφιάλτη. Μαστίζεται από τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Αγκομαχά να τα βγάλει πέρα για να εξασφαλίζει ένα πιάτο φαί. Χιλιάδες οικογένειες δίνουν μάχη να μην τσακιστούν τα παιδιά τους από τον υποσιτισμό.
Σήμερα η εργατική τάξη αντιμετωπίζει την πιο σκληρή και συντονισμένη επίθεση σε βάρος της. Μειώνονται μισθοί και μεροκάματα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι νέοι εργαζόμενοι είναι τα μεγάλα θύματα. Καλούνται να κάνουν οικογένεια με 511 ευρώ μισθό μεικτά και 410 ευρώ καθαρά.
Τίποτα δεν έχει κριθεί
Αυτό όμως που δε γνωρίζουν – ή παριστάνουν ότι δε γνωρίζουν – οι ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε αυτό που δεν πιστεύουν και ποτέ δεν πίστεψαν, το καταλαβαίνουν σήμερα όλο και μεγαλύτερα τμήματα της εργατικής τάξης. Πως όλα τελικά θα κριθούν στο πεδίο της ταξικής πάλης ενάντια στο κεφάλαιο και στην πολιτική που ασκούν τα κόμματά του. Γιατί μπορεί η κυβέρνηση να συνυπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο, μπορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και οι συνοδοιπόροι τους να εκβιάζουν και να απειλούν με την «ανάγκη» να εφαρμοστούν τα μέτρα, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζουν τους εκβιασμούς. Ανησυχούν ότι πολλά απ’ αυτά κινδυνεύουν να μείνουν στα χαρτιά.
Οι ταξικοί αγώνες σε κ’άθε χώρο δουλειάς, κλάδο, γειτονιά θα καθορίσουν πού θα γείρει η πλάστιγγα. Γιατί, όπως στο πρόσφατο παρελθόν οι εργαζόμενοι με την πάλη τους καθυστέρησαν μέτρα, φρέναραν, παρεμπόδισαν αντεργατικές ανατροπές, ακόμα ακόμα απέσπασαν και κατακτήσεις, έτσι και σήμερα μπορούν να χαλάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια, να βάλουν εμπόδια στη μείωση των μισθών, να υπερασπιστούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να υπερασπιστούν τις ανάγκες τους.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ