Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Αντεπίθεση τώρα με ισχυρό ΚΚΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή

Συσπείρωση-ΚΚΕ Νέας Ιωνίας

•Κυβέρνηση-ΕΕ και οι μηχανισμοί τους στην τοπική διοίκηση μας καταδικάζουν στη φτώχεια!

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι,
Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου μνημονίου που ψήφισαν πρώτα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου συναποφασίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση με ομοφωνία της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Είναι μέτρα βαθιά ταξικά και επιβάλλονται για να ενισχυθούν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των ελληνικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
Το «κούρεμα» του χρέους και το νέο δάνειο των 130 δις που συμφώνησαν, έγιναν πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών και εργασιακών δικαιωμάτων ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνεται ο αντεργατικός πόλεμος που θα οδηγήσει ακόμα πιο γρήγορα τα λαϊκά στρώματα στη βίαιη χρεοκοπία και την εξαθλίωση χωρίς τέλος. Γι’ αυτό, το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες πανηγυρίζουν.
Την ίδια στιγμή που υλοποιούνται τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ–ΝΔ, πληθαίνουν μέσω της τοπικής διοίκησης οι «φιλανθρωπικές» και άλλου τέτοιου είδους δραστηριότητες. Οι ίδιοι δήμαρχοι, οι ίδιες δημοτικές αρχές, των οποίων τα κόμματα με τα μέτρα που υλοποιούν, καταδικάζουν τους εργαζόμενους να ζουν με μισθούς και συντάξεις των 300 και 400 ευρώ, προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους με τέτοιου είδους δράσεις. 
Ξέρουν ότι, σύμφωνα με τα μνημόνια Ι και ΙΙ, οι περικοπές στους δήμους και τις περιφέρειες για την περίοδο 2012–2015 θα φτάσουν τα 3,320 δις (όσα δηλαδή θέλουν να μαζέψουν με τα σαρωτικά, αντιλαϊκά μέτρα που περιέχει ο εφαρμοστικός νόμος για να υλοποιηθεί το μνημόνιο ΙΙ). Οι δημοτικές αρχές γνωρίζουν ότι το επόμενο διάστημα, εφόσον δεν εναντιώνονται σ’ αυτή την πολιτική, για να ανταπεξέλθουν, θα καταφύγουν στην επιβολή νέων φόρων, ανταποδοτικών τελών στην καθαριότητα και σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Ηδη, λόγω της μείωσης των επιχορηγήσεων στις σχολικές επιτροπές κατά 50%, οι γονείς καλούνται να καλύψουν με δικά τους χρήματα τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων (πετρέλαιο κλπ.). Σε αυτές τις συνθήκες, διάφορες εταιρείες και ΜΚΟ βρίσκουν το κατάλληλο έδαφος για να βάλουν πόδι στα σχολεία και να εμφανιστούν ως ευεργέτες.
Στην ίδια λογική Κινείται η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) με τη στήριξη των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο
 

Γι’ αυτό το λόγο:

–  Απέρριψε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και τη θέση για σταδιακή κατάργηση των δημοτικών φόρων και ανταποδοτικών τελών.

–  Ταυτόχρονα, υλοποιεί προγράμματα ορισμένου χρόνου για την «απασχόληση» που προβλέπουν συνεργασία του Δήμου με ΜΚΟ που παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα και προμηθεύουν εργαζόμενους για διάφορες εργασίες. Ένα τέτοιο πρόγραμμα αποφάσισε το καλοκαίρι με καθηγητές για 5μηνη απασχόληση που μετά από έντονες αντιδράσεις αναγκάστηκε να το πάρει πίσω.

–  Παρ’ ότι υποκριτικά, προβάλλει την ευαισθησία του για τα ζητήματα της παιδείας, κατάργησε τμήμα μουσικής στο οποίο απασχολούνταν δάσκαλοι μουσικής με 100 περίπου παιδιά γιατί είχε υψηλό κόστος και δημιούργησε ωδείο το οποίο λειτουργεί με δίδακτρα.

–  Στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να αποχωρήσει ο Δήμος από το «διαδημοτικό δίκτυο υγείας», στο οποίο ηγείται ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Πατούλης και στο οποίο είναι γραμμένοι 150 δήμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με ξεκάθαρο στόχο, όπως αποτυπώνεται στο καταστατικό του, την παραπέρα εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, αρνήθηκε, αν και γνωρίζει ότι αυτό το δίκτυο ενισχύει την επιχειρηματική δράση, υποβαθμίζει τις υπάρχουσες υπηρεσίες και προωθεί την υποκριτική «φιλανθρωπική» διαχείριση ακραίων κοινωνικών προβλημάτων, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης. Την ίδια στιγμή που κλείνουν υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην περιοχή, συγχωνεύονται νοσοκομεία και ο κόσμος στέλνεται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

–  Στο πρόσφατο νομοσχέδιο με τίτλο «Κώδικας ναρκωτικών» που κατέθεσε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στη Βουλή και νομιμοποιεί τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και την προμήθεια, κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης και την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της πρόληψης και θεραπείας, θέμα που έφερε για συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή απέρριψε την πρόταση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Κατέθεσε δικό της ψήφισμα που αναφέρει ότι: «Το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση», επίσημη θέση που έχει ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ.

– Η Δημοτική Αρχή ξεσκεπάστηκε επίσης και από την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μεταναστών μικροπωλητών στη Νέα Ιωνία (με εντολή του δημάρχου), μαζί με μικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας που κατέστρεψαν την πραμάτεια τους και τους επέβαλαν βαριά πρόστιμα. Για μας, βέβαια, είναι ξεκάθαρο ότι το πραγματικό πρόβλημα που δεν έχουν δουλειά τα μαγαζιά και κλείνουν, είναι η αντιλαϊκή πολιτική που έχει μειώσει δραματικά τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες,
Οι δημοτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με τη «φιλάνθρωπη» δράση που αναπτύσσουν προσπαθούν να συγκαλύψουν ότι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική των αστικών κομμάτων, της ΕΕ, της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Τα κοινωνικά παντοπωλεία και άλλες παρόμοιες δομές δεν είναι πρωτοτυπία  του δήμου της Νέας Ιωνίας. Τα έχουν φτιάξει πολύ πιο μπροστά οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τα ΜΜΕ, που οργιάζουν προβάλλοντας κατά κόρον όλες αυτές τις «πρωτοβουλίες», κατασυκοφαντούν  τους λαϊκούς αγώνες και την πάλη του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Αποκρύπτουν τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών στις γειτονιές, την πάλη που αναπτύσσεται για τα λαϊκά προβλήματα. Εχουν θάψει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών γιατί αυτός πραγματικά δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, συνταξιούχε,
Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό έχει θυσίες, που όμως οδηγούν στο ξέφωτο. Και είναι λιγότερες από εκείνες που υφίσταται και θα υποστεί, αν δεν βάλει ο ίδιος τέλος.
Αλλαγές υπέρ της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δεν είναι δυνατό να υπάρξουν αν δεν γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που παράγουν οι εργατοϋπάλληλοι και που βρίσκεται στα χέρια των λίγων. Δεν υπάρχουν λύσεις που να ευνοούν και τα μονοπώλια και το λαό, σε καμία χώρα δεν έχουν εφαρμοστεί.
Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ! Υπάρχει διέξοδος και άλλος δρόμος ανάπτυξης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες του λαού. Η αποδέσμευση από την ΕΕ, η διαγραφή του χρέους με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και  ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Λαϊκή Συσπείρωση                        
ΚΚΕ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ