Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η δημοτική παράταξη “Νέα Εποχή” καταγγέλλει τη στάση της διοίκησης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Το μυστήριο με τα τραπεζάκια

της πλατείας Λυκόβρυσης”

• “Γιατί ο δήμαρχος κ. Φωκιανός δεν απαντάει επί μήνες; Τι φοβάται; Πόσα χρήματα χάνει ο δήμος;”
Το μυστήριο με τα τραπεζάκια της πλατείας Λυκόβρυσης εξακολουθεί να πλανάται στον ενιαίο δήμο. Τα ερωτήματα είναι πολλά και μήνες τώρα ούτε ο δήμαρχος κ. Φωκιανός, ούτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κ. Πανταζής δίνουν απαντήσεις στην μείζονα αντιπολίτευση και στους πολίτες γι αυτό το μεγάλο θέμα. Επάνω από όλα δεν απαντάνε στο κρίσιμο ερώτημα:

Ποιος έδωσε την άδεια για την κατάληψη της πλατείας, αφού από τον Ιανουάριο του 2011, που λειτουργεί ο ενιαίος δήμος, δεν έγινε ποτέ συζήτηση και δεν ελήφθη καμιά απόφαση στον ενιαίο δήμο, όπως ορίζει ο νόμος; Ποιος λοιπόν αποφασίζει ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και των οργάνων του δήμου; Πόσα χρήματα έχουν πληρωθεί (ή χρεωθεί) για τα δυο τελευταία χρόνια;
Στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης έγινε και πάλι μεγάλη συζήτηση και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ζήτησε για μια ακόμη φορά στοιχεία και καθαρές κουβέντες από τον κ. Φωκιανό, αλλά δεν πήρε συγκεκριμένη απάντηση από το δήμαρχο. «Είναι μια υπόθεση περίεργη για την οποία υπάρχει απόλυτο σκοτάδι. Τι συμβαίνει με την πλατεία; Λειτουργείτε κι εδώ ρουσφετολογικά; Για εμάς το θέμα μας δεν είναι ποιοι τη χρησιμοποιούν, ούτε είμαστε αντίθετοι στην ενοικίαση μέρους της πλατείας, αλλά θέλουμε να γνωρίζουμε αν η διοίκηση του δήμου τηρεί τους νόμους και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών;» αναρωτήθηκε.
 Και συνέχισε! «Κάνατε ενάμιση χρόνο για να φέρετε τις κανονιστικές διατάξεις με τους όρους ενοικίασης και ο δήμος έχασε χρήματα σε ώρες πραγματικά δύσκολες. Γιατί δεν τηρείτε κανόνες ισότητας και ισονομίας;».
Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανακοίνωσε ότι από την ώρα που ο δήμαρχος αρνείται επί μήνες-αν και είναι υποχρεωμένος από το νόμο- να δώσει στοιχεία για το θέμα της πλατείας Λυκόβρυσης, θα ζητηθεί η παρέμβαση της Περιφέρειας. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ