Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Άρθρο του υποψήφιου Βουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννη Βέλλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Προτάσεις για τη στήριξη

υποψηφίων δημάρχων

Με αφορμή τη δημοσίευση – σχόλιο του κ. Κώστα Αργυρόπουλου στην έγκριτη εφημερίδα σας “Χ-ΤΥΠΟΣ” με τίτλο: “Πετυχημένη η συνεργασία Οικολόγων – Παντελή Βλασσόπουλου”, θα ήθελα να κάνω κάποιες διαπιστώσεις:

1.Η στήριξη υποψηφίων Δημάρχων – στο κοντινό μέλλον – από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων καλό θα είναι να μην κινείται στη λογική του “μη χείρον βέλτιστον”, όπως έγινε στο Ηράκλειο που επιδιώχτηκε η έξοδος του πρώην αποτυχημένου Δημάρχου αλλά χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις του νέου υποψήφιου πάνω στο πρόγραμμα δράσης του. Είναι προτιμότερη η επιλογή της αποχής από ψηφοδέλτια που δεν θα εκφράσουν, είτε γιατί δεν θέλουν είτε γιατί δεν μπορούν, τις ιδεολογικές μας πολιτικές απόψεις στην τοπική κοινωνία.
2. Ως τοπικές πολιτικές κινήσεις – όπου υπάρχουν- είναι προτιμότερο να στηρίζουν πρωτοβουλίες της εκάστοτε Δημοτικής αρχής ή αντιπολίτευσης που κινούνται στο πνεύμα της πολιτικής οικολογίας και παράλληλα να καταδικάζουν όσες δεν κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση ή ξεφεύγουν από τέτοιες λογικές.
3. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας Δημοτικής παράταξης από μέλη και φίλους των Οικολόγων Πράσινων, η οποία θα εκπροσωπεί τις ιδέες της πολιτικής οικολογίας στο Δημοτικό συμβούλιο, τότε να κινούνται και υποστηρίζονται οι διαδικασίες.
4.Σε κάθε άλλη περίπτωση καλό είναι να υπάρχει η εκπροσώπηση μόνο σε Περιφερειακή παράταξη της Αττικής με συγγενή πολιτικά χαρακτηριστικά (όπως η “ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ”) και μέσα από αυτή να στηρίζονται ή να αποτρέπονται ανάλογες τοπικές δράσεις.

Φιλικά
Γιάννης Βέλλης
Μέλος Οικολόγων Πράσινων
Υποψ. Βουλευτής των  Οικολόγων Πράσινων στη Β’ Αθήνας

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ