Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Καταγγελία από τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Οχι στις συνδικαλιστικές-πολιτικές διώξεις”

Η συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία”(ΔΑΣ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει υποθέσεις πειθαρχικής δίωξης από τη Δημοτική Αρχή εις βάρος εργαζομένων του ΚΑΠΗ Περισσού.
Η ανακοίνωση είναι η εξής:

“Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Το δρόμο των μαζικών πειθαρχικών διώξεων απέναντι στους εργαζόμενους, ανοίγει η Δημοτική Αρχή στο Δήμο μας.
Απειλούνται από τη Δημοτική Αρχή με πειθαρχική δίωξη οι τρείς από τους πέντε συνολικά εργαζόμενους του ΚΑΠΗ Περισσού, με αφορμή αναφορά μέλους του ΚΑΠΗ Περισσού περί τεμπελιάς και επιθετικής συμπεριφοράς στα μέλη του ΚΑΠΗ!!!
Η Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας αξιοποιώντας την αναφορά και εφαρμόζοντας τον γνωστό αντιδραστικό κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, ξεκίνησε ΕΔΕ, προκειμένου να προχωρήσει την πειθαρχική διαδικασία!!
Φαίνεται πως η προσφορά και η επί σειρά ετών αγαστή συνεργασία μελών – εργαζομένων στο ΚΑΠΗ, προβεβλημένη και στον τοπικό τύπο δεν αποτέλεσαν ισχυρά στοιχεία για να μην προχωρήσουν στο δρόμο των διώξεων.
Επιβεβαιώνουν έτσι ότι οι ενέργειες αυτές σχετίζονται με το γεγονός ότι και οι τρείς εργαζόμενες που εγκαλούνται συμμετέχουν ενεργά στο ταξικό κίνημα με το ΠΑΜΕ, δραστηριοποιούνται στο σωματείο των εργαζόμενων με το ταξικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, η μία μάλιστα εργαζόμενη είναι μέλος της Διοίκησης του Σωματείου.
Στην παράσταση που έγινε την Παρασκευή από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ των ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ την ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ο Δήμαρχος αποδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη δίωξη εκφράζει την πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής!!! Το ίδιο ανέφερε και στα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ που τον επισκέφθηκαν για να σταματήσει την δίωξη, αν και του τόνισαν ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτά που γράφονται στην αναφορά.
Με τις επιλογές της αυτές η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει ότι έχει κάθε λόγο να στρέφεται κατά των εργαζομένων, που αντιτίθενται στην πολιτική του συμβιβασμού και της υποταγής στην αντιλαϊκές επιλογές που εφαρμόζει. Ήδη προχωρά στην εφαρμογή της αντεργατικής σύμβασης με την Μ.Κ.Ο. «ΝΟΣΤΟΣ» για να λειτουργήσει τα θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών με νοικιασμένους εργαζόμενους. Μπροστά μας έχουμε τις θυελλώδεις αντεργατικές επιλογές που θα φέρει η νέα κυβέρνηση, είτε δεξιά είτε αριστερή.
Από την άλλη μεριά η πλειοψηφία του Σωματείου μας σιωπά, παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί από την ΔΑΣ και για την εφαρμογή της σύμβασης με την  Μ.Κ.Ο. «ΝΟΣΤΟΣ» από το Δήμο και για την επίθεση απέναντι στις εργαζόμενες. Παραμένει πιστή στην τακτική της, να λέει μεγαλόστομα επαναστατικά λόγια και να είναι απούσα στην δράση. Δίνει χρόνο στη Δημοτική Αρχή και της προσφέρει με την σιωπή και την αδρανοποίηση του σωματείου την καλλίτερη υπηρεσία στην εφαρμογή των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων.
Καλούμε τους συναδέλφους συσπειρωμένοι στο πλευρό του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, να αντισταθούμε στα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται. Να αντισταθούμε στην εφαρμογή τους από τη Δημοτική Αρχή στο Δήμο μας.
Ζητούμε άμεσα την ανάκληση της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος των τριών συναδέλφων μας. Καλούμε τους συναδέλφους την Δευτέρα 28 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να ζητήσουμε την ανάκληση των διώξεων”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ