Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου απαντάει στον Αλέξανδρο Μπρέγιαννη

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η Διοίκηση Πατούλη είναι εγγυητής

της Διαφάνειας στα οικονομικά του Δήμου

και των επιχειρήσεων του”

Απάντηση στο δελτίο τύπου του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου,  κ. Αλέξανδρου Μπρέγιαννη, με το οποίο ζητούσε να παρουσιαστούν τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών του Δήμου δίνει η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της.
Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

“Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι εγγυητής της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας , τόσο του Δήμου, όσο και των δημοτικών του επιχειρήσεων.
Γι αυτό και δεν μας φοβίζουν οι «κουτσαβακισμοί» και οι ψευτοαπειλές του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μπρέγιαννη, περί δήθεν προσφυγής του στον εισαγγελέα για τη χορήγηση σε αυτόν στοιχείων, που αφορούν τα οικονομικά του Δήμου.
Είναι μάλιστα πρόκληση να μας απειλεί αυτός που αναγκάστηκε πριν λίγες μέρες, για να στηρίξει την ανακοίνωση που εξέδωσε, να προσφύγει μέχρι και σε παραποίηση της έκθεσης των ελεγκτών που ελέγχουν τα οικονομικά του Δήμου.
Η Διοίκηση Πατούλη έχει αποδείξει στην πράξη ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν το Δήμο στο σύνολο του. Κι αυτό μάλλον είναι που ενοχλεί την παράταξη του κ. Μπρέγιαννη. Τους ενοχλεί η εμμονή μας στη διαφάνεια, τους ενοχλεί ότι «δίνουμε διαρκώς λογαριασμό» στους πολίτες του Αμαρουσίου. Κι ενοχλούνται γιατί αυτή η πρακτική αναδεικνύει τη διαφορά ήθους , αρχών και αξιών μεταξύ της σημερινής Διοίκησης και των διοικήσεων του χθες,  επιφανές στέλεχος των οποίων ήταν ο κ. Μπρέγιαννης.
Κι επειδή στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί, θυμίζουμε στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που φέρνει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγκαιρα και μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, τους ισολογισμούς του Δήμου. Σε αντίθεση με ότι γινόταν το παρελθόν. Επίσης, κάθε πράξη της Διοίκησης είναι αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Καλλικράτης.
Στον κ. Μπρέγιαννη τονίζουμε ότι η Αναπτυξιακή του Δήμου Αμαρουσίου σήμερα λειτουργεί νόμιμα, σε αντίθεση με ότι γινόταν στο παρελθόν, όπου οι δημοτικές επιχειρήσεις επί των ημερών του, ήταν βυθισμένες στα χρέη και δεν διέθεταν ούτε ασφαλιστική, ούτε φορολογική ενημερότητα. Όσον αφορά τον ισολογισμό της Αναπτυξιακής, στο αμέσως προσεχές διάστημα και μέσα πάντοτε στις νόμιμες προθεσμίες, θα υπάρξει η δημοσίευση του.
Για την ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ και τον επωφελή για τα συμφέροντα του Δήμου και των συμπολιτών μας τρόπο λειτουργίας της,  έχουμε σε προηγούμενη ανακοίνωση μας απαντήσει , με αφορμή πάλι κούφιες καταγγελίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Έχουμε αναφέρει λεπτομερώς ποια βάρη κληρονομήσαμε και σε αυτή την επιχείρηση και με ποιο τρόπο καταφέραμε να αντιστρέψουμε την αρνητική της πορεία. Έχουν δοθεί κατ’ επανάληψη στη δημοσιότητα αλλά και έχουν παρουσιασθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα οικονομικά της στοιχεία. Δεν έχουμε λοιπόν να κρύψουμε τίποτα και δεν μας αγγίζουν τα νέα ψέματα του κ. Μπρέγιαννη. Αν χρειαστεί όμως, θα επανέλθουμε.
Όσον αφορά το Ε.Σ.Π.Α και τα κονδύλια του, η σημερινή Διοίκηση έχει αποδείξει στην πράξη ότι αξιοποιεί τα χρήματα από τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για να κάνει έργο στην πόλη. Έργο που οι συμπολίτες μας το ζουν καθημερινά.
Οι δύο πεζογέφυρες, το κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου- Λυκείου, ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Κοκκινιά που ξεκινά, η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου που ήδη δημοπρατήθηκε, η Πράσινη Διαδρομή στο Ανατολικό Μαρούσι, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις γειτονιές, είμαι μερικά από αυτά τα έργα που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, με χρήματα που διεκδικήσαμε κι αξιοποιούμε. Με χρήματα του ΕΣΠΑ που διασφαλίσαμε μέσα από την αποδοχή πρότασης που υποβάλλαμε, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, αρχικά στην κατάρτιση ανέργων συμπολιτών μας και στη συνέχεια στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας.
Η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της πολιτικής που ακολουθεί η Διοίκηση Πατούλη. Και όχι ζητούμενο, όπως συνέβαινε την περίοδο που ασκούσε διοίκηση στην πόλη ο κ. Μπρέγιαννης και το καθεστώς που υπηρετούσε”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ