Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Διακήρυξη από τη δημοτική παράταξη Αμαρουσίου “Εκτός των Τειχών”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Με ενότητα και αγώνα ανατρέπουμε

τις αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων”

Από το 2010 οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα βιώνουμε την πιο άγρια και βάναυση επίθεση των τελευταίων 60 χρόνων σε βάρος των εργατικών – λαϊκών κατακτήσεων και των κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Το μαύρο μέτωπο των αστικών πολιτικών κομμάτων σε συνεργασία με τους αντιδραστικούς πολιτικούς σχηματισμούς της διεθνούς πλουτοκρατίας (Ε. Ε. – Ε. Κ. Τ. – Δ. Ν. Τ.) επέβαλε στο λαό τα αντιλαϊκά μνημόνια, λεηλατώντας το εισόδημα των εργαζομένων, περιστέλλοντας και καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, με το πρόσχημα της αποπληρωμής ενός χρέους που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και ο λαός, αλλά η πλουτοκρατία, η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κατάσταση στους Ο. Τ. Α. από το Νοέμβρη του 2010 (χρόνος διεξαγωγής των τελευταίων δημοτικών εκλογών), όπου η πολιτική του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ κλπ.) εκφράστηκε με την ψήφιση και εφαρμογή του Καλλικράτη (ν.3852/2010), ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη αποδιάρθρωση των Ο. Τ. Α., τη διάλυσή και το ξεπούλημα  – εκχώρηση των υπηρεσιών τους στους ιδιώτες, επιβάλλοντας νέα βάρη στους εργαζόμενους – δημότες τους.
Η παρουσία της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου από το Γενάρη του 2011 έως σήμερα συμπίπτει με την ένταση της επίθεσης των δυνάμεων της πλουτοκρατίας και της αστικής τάξης ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και αποτέλεσε και αποτελεί δύναμη αποκάλυψης και ανάσχεσης των αντιλαϊκών – αντεργατικών σχεδίων που επιβάλλονται από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σε συνεργασία με τη μείζονα μειοψηφία. 
Οι δυνάμεις στου αστικού μπλοκ σε επίπεδο Δήμου Αμαρουσίου εκφράζονται από τη Δημοτική Αρχή Πατούλη (προσκείμενη στη ΝΔ) και τη μείζονα μειοψηφία (συνδυασμός «Μαρούσι – Επιστροφή στο Μέλλον», προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ) και εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία 22 χρόνια, κάνοντας ενίοτε και «μεταγραφές» στελεχών μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα τεράστιο χρέος στα οικονομικά του Δήμου και ένα πέπλο αδιαφάνειας και αντιδημοκρατικής λειτουργίας σε επίπεδο Δήμου.
Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας έγινε ακόμα χειρότερη ύστερα από την επιβολή των μνημονίων και του Καλλικράτη, αφού η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, σε συνεργασία με την προηγούμενη κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ), υπήγαγε το Δήμο Αμαρουσίου σε καθεστώς οικονομικής «εξυγίανσης» (μίνι μνημόνιο), θέλοντας να αποπληρώσει το τεράστιο χρέος του Δήμου Αμαρουσίου (δημιούργημα των διοικήσεων Τζανίκου – Πατούλη) ρίχνοντας, για άλλη μια φορά τα βάρη στις πλάτες των δημοτών – εργαζομένων του Αμαρουσίου, επιβάλλοντας περικοπές στις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου προς τους Δημότες – απολύσεις προσωπικού του Δήμου – επιβολή αυξημένων ανταποδοτικών τελών και ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες του Δήμου.
Η υποκριτική στάση της Δημοτικής Αρχής Πατούλη δεν πείθει πια κανέναν, αφού από τη μια καταδικάζει στα λόγια το νόμο του Καλλικράτη και τα χαράτσια, ενώ από την άλλη υπερασπίζεται και εφαρμόζει σε όλο της το εύρος την αντιλαϊκή πολιτική του μαύρου μετώπου.
Tο παζλ της αντιλαϊκής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής έρχεται να συμπληρώσει η ανοχή της απέναντι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του κατασκευαστικού κεφαλαίου, που χρόνια τώρα λυμαίνονται και ασελγούν σε βάρος της πόλης του Αμαρουσίου, μετατρέποντας την πόλη σε τσιμεντένιο πάρκο με χρήσεις υπερτοπικού χαρακτήρα (εμπορικά κέντρα – γραφεία εταιρειών κλπ.), υποβαθμίζοντας και καταστρέφοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων – δημοτών της πόλης μας.
Οι αντιδράσεις και οι καταγγελίες μας σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου δε φτάνουν για να ανατρέψουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι.
H ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Μπορούμε ν’ αντέξουμε τα χαράτσια και τις φοροεπιδρομές;
Μπορούμε να πληρώνουμε περισσότερα όταν κερδίζουμε λιγότερα;
Αντέχουμε τη διπλή φορολόγηση – και πολίτες και δημότες;
Απαιτούμε την κατάργηση των χαρατσιών και των υπέρογκων δημοτικών τελών για όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από το ύψος των εισοδημάτων τους.
Δημοτικά τέλη να πληρώσουν οι πολυεθνικές που στεγάζονται και κερδοσκοπούν στο Μαρούσι, η Αττική οδός που θησαυρίζει σε βάρος μας, όλοι αυτοί που κατέστρεψαν τη πόλη μας για να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Καθιστούμε σαφές ότι θα αντιδράσουμε και θα σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε συμπολίτη μας που θα αντιμετωπίσει απόπειρα διακοπής ρεύματος λόγω άρνησης πληρωμής του χαρατσιού ή λόγω αδυναμίας να πληρώσει το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα (στο οποίο καταχρηστικά προστίθεται η είσπραξη των δημοτικών τελών) είτε εμποδίζοντας τους εργολάβους, είτε επανασυνδέοντας το ρεύμα που αποτελεί κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης.
Απαιτούμε μείωση των τιμολογίων στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας ( ρεύμα, νερό, τηλέφωνο ) κατά 50%, ίση με την αντίστοιχη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπορεύματα.
Απαιτούμε την αύξηση του αφορολόγητου ορίου από το κωμικοτραγικό όριο των 5000 ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, 3,03 εκατ. άτομα (27,7%) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο ορίζεται στα 7.178 ευρώ τον χρόνο σε ατομικό επίπεδο και στα 15.073 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Με τα σημερινά δεδομένα της κρίσης και της ακρίβειας κανένα νοικοκυριό δεν μπορεί να επιβιώσει αξιοπρεπώς με λιγότερα του διπλάσιου που ορίζεται το όριο της φτώχειας και πρέπει να εξαιρείται της φορολογίας. Να πληρώσουν φόρους οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι πολυεθνικές και οι offsore που διαφεύγουν μόνιμα ελέω του πολιτικού τους προσωπικού όλων των κυβερνήσεων στην Ελλάδα.
               
Απαιτούμε ανάλογη μείωση στα δημοτικά τέλη και την πλήρη κατάργηση αυτών των τελών για όλους τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Καλούμε το δήμο  Αμαρουσίου να αναπτύξει δίκτυο προστασίας για τους πολίτες του. Να λειτουργήσει η δημοτική συγκοινωνία δωρεάν για όλους χωρίς εισιτήριο.
Να αναλάβει η δημοτική αρχή τη δαπάνη των παροχών του ηλεκτρισμού και της ύδρευσης σε κάθε άνεργο και κάθε συμπολίτη μας που αδυνατεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες να συνταχθούμε μαζί σε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αντίστασης που θα διεκδικήσει την ικανοποίηση του συνόλου των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ