Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου απαντάει σε σχόλια

Δημοσιεύθηκε

στις

“Tο Δημοτικό Κολυμβητήριο

λειτουργεί σήμερα καλύτερα από ποτέ”

Με αφορμή ανακριβή σχόλια σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού μας Κολυμβητηρίου, που δημοσιεύθηκαν σε blog που έχει ως θεματολογία του ζητήματα που αφορούν στην πόλη μας, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, σήμερα το Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης μας λειτουργεί καλύτερα από ποτέ. Κι αυτό γίνεται χάρη στο ενδιαφέρον της Διοίκησης του Δήμου να διατηρεί σε άριστη κατάσταση τις δημοτικές υποδομές και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες παρά τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που διαθέτει. Σημαντική και καθοριστική είναι, επίσης, η συμβολή όλων των εργαζομένων αλλά και των εξωτερικών συνεργατών που χρησιμοποιούνται, για τη σωστή συντήρηση και τεχνική υποστήριξη των εγκαταστάσεων αυτών.

Δεύτερον, στο πλαίσιο της συντήρησης των εγκαταστάσεων έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια σημαντικές παρεμβάσεις, όπως:
Τοποθετήθηκε αυτόματος μηχανισμός για τη θέρμανση της πισίνας, γεγονός που μας εξασφαλίζει οικονομία στην κατανάλωση του καυσίμου ως και 20%. Εξοικονόμηση που ωφελεί το ταμείο του Δήμου μας αλλά και την τσέπη των συμπολιτών μας.
Τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα χλωρίωσης της πισίνας με δεξαμενές έτσι ώστε η απολύμανση της να γίνεται με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, για την ασφαλή χρήση της από τους λουόμενους. Τονίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η διαδικασία αυτή γινόταν με την πρωτόγονη μέθοδο της χρήσης μπιτονιών.
Εγκαταστάθηκε γεννήτρια Η/Ζ ώστε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να μην διακοπεί η λειτουργία της πισίνας.
Έγινε αντικατάσταση στο κεντρικό φίλτρο της παιδικής πισίνας.
Είναι απολύτως ψευδές ότι το νερό της πισίνας έχει να αλλαχθεί τρία χρόνια, κι αυτό γιατί τον Αύγουστο που διανύουμε, έγινε άδειασμα πάνω από ένα μέτρο στην ποσότητα του νερού, καθαρισμός σε όλα τα φρεάτια και τα ανοξείδωτα και αναπλήρωση του νερού (το νερό της πισίνας αναπληρώνεται στο σύνολό του σε δέκα  μήνες, μέσω του πλυσίματος φίλτρων, άρα το νερό της πισίνας αντικαθίσταται με τον τρόπο αυτό κάθε χρόνο).
Σε καθημερινή βάση γίνονται μετρήσεις με ειδικό όργανο και από εξειδικευμένους τεχνικούς και οι μετρήσεις αναγράφονται στο βιβλίο συμβάντων του κολυμβητήριου, στο οποίο υπογράφει ο υπεύθυνος (όπου και αναγράφονται ώρα και τιμές μέτρησης).
Κάθε Τετάρτη συλλέγεται δείγμα του νερού της πισίνας και αποστέλλεται σε χημικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα της εξέτασης αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του κολυμβητήριου έτσι ώστε να γίνονται γνωστά και στο κοινό.
Κατηγορηματικά επισημαίνουμε ότι η ποιότητα του νερού και οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο ενώ παρακολουθούνται και συντηρούνται σε τακτά διαστήματα από εξειδικευμένο προσωπικό.

Σε μια περίοδο που σε πολλούς Δήμους όλης της χώρας τα Δημοτικά Κολυμβητήρια βάζουν λουκέτο εξαιτίας της αδυναμίας να συντηρηθούν σωστά και να λειτουργήσουν με επαρκές προσωπικό και ασφάλεια, στο Δήμο Αμαρουσίου η Διοίκηση έχει καταφέρει όχι μόνον να κρατήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο ανοικτό στους δημότες, αλλά και να το συντηρεί σωστά.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ