Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η δημοτική παράταξη Αμαρουσίου “Εκτος των Τειχών” τοποθετείται για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατάργηση μνημονίων και “Καλλικράτη”

για να λειτουργήσουν ομαλά οι δήμοι

Ύστερα από δυο ημέρες κινητοποιήσεων με κλειστούς Δήμους και κινητοποιήσεις των συνδικάτων εργαζομένων των ΟΤΑ (ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΠΟΠ – ΟΤΑ), το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των ΟΤΑ κατέληξε  να πάρει απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων από την πλευρά των Δήμων με πρόταση για διήμερο κλείσιμο των Δήμων της χώρας στις 12 & 13 Σεπτέμβρη, αφού ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κάθε άλλο παρά ικανοποίησε το αίτημα των Δημάρχων για αποπληρωμή των χρεών της κεντρικής κυβέρνησης προς τους Ο. Τ. Α. και αναθεώρηση της πολιτικής των περικοπών στους πόρους για την τοπική αυτοδιοίκηση με βάση την πολιτική των μνημονίων και του Καλλικράτη.

   Το χειρότερό όμως όλων είναι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης την ίδια ημέρα σχετικά με την πρόθεσή της να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων και να «αξιοποιήσει» την ακίνητη περιουσία των Δήμων, εντάσσοντας μάλιστα τα μέτρα αυτά στο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και περικοπών που σκοπεύει να υποβάλλει στην τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ  τις προσεχείς ημέρες.
   Φαίνεται ότι το σχέδιο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση των υπηρεσιών των  Ο. Τ. Α. σε ιδιώτες και το ξεπούλημα της περιουσίας τους σε ιδιωτικά συμφέροντα προχωράει παράλληλα με την εφαρμογή των μνημονίων, του Καλλικράτη και του γενικού ξεπουλήματος της χώρας και των εργαζομένων της προς ικανοποίηση των δανειστών και των διεθνών και ντόπιων κορακιών του πλούτου.    
          Η πολιτική των άγριων περικοπών την τελευταία περίοδο σημαίνει στέρηση  για τους Δήμους από πόρους αναγκαίους, σε περίοδο κρίσης, για την στήριξη των φτωχότερων στρωμάτων και  των ανέργων, διάλυση υπηρεσιών όπως οι παιδικοί σταθμοί που οδηγούνται σε κλείσιμο, διάλυση δομών αλληλεγγύης, των σχολείων, σπρώξιμο για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και για ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων.    
         Κι όμως οι Δημοτικές αρχές τηρούν πιστά τις μνημονιακές συνταγές λιτότητας με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ενώ Δήμαρχοι όπως ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων (παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα κ.ά.) στηρίζοντας με κάθε τρόπο την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική.         
         Την ίδια στιγμή η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔΑ παζαρεύουν για ψίχουλα την ώρα που χρειάζεται να απαιτήσουν ανοιχτό προϋπολογισμό κατά της διευρυμένης φτώχειας, αυξημένους πόρους για να στηριχθεί η λειτουργία των δημόσιων  σχολείων, προσλήψεις και όχι απολύσεις για να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός, λεφτά για να ενισχυθεί η Βοήθεια στο Σπίτι, λεφτά για τους άστεγους, λεφτά για τη στήριξη των ανέργων κλπ.  

     Οι ίδιοι Δήμαρχοι που προέρχονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιώντας τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών και του Καλλικράτη, ενώ ήταν και είναι από τους βασικούς πολιτικούς υποστηρικτές και εφαρμοστές αυτών των πολιτικών, έρχονται σήμερα να «διεκδικήσουν» περισσότερους πόρους για την αυτοδιοίκηση από μια κυβέρνηση που νοιάζεται μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και των οικονομικών ελίτ της Ε. Ε.
    Το να βλέπει κανείς τους κους Καμίνη, Μπουτάρη, Πατούλη και άλλα πρωτοπαλίκαρα του δικομματισμού να «παλεύουν» για τα «δίκαια» αιτήματα της αυτοδιοίκησης που καταρρέει υπό τις διοικήσεις τους, μόνο τραγελαφικό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει.
    Πού πήγαν αλήθεια οι βαρύγδουπες δηλώσεις αντίθεσης του Δημάρχου Αμαρουσίου για τον Καλλικράτη; Τώρα που είναι στην κυβέρνηση ο πολιτικός του φορέας (Ν. Δ.)  δεν θα έπρεπε ο ίδιος να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να καταργηθεί ο νόμος του Καλλικράτη, αφού έδειξε με την εφαρμογή του που οδηγεί τους Ο. Τ. Α. ;
    Εκτός κι αν όλοι αυτοί οι Δήμαρχοι που φιγουράρουν στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες, προαναγγέλλοντας τη χρεοκοπία και το κλείσιμο των Ο. Τ. Α. από την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, γνωρίζουν τι θα συμβεί και προβαίνουν σε κινητοποιήσεις για τα μάτια του κόσμου, που λέει και ο λαός.

Η ΚΕΔΕ ΚΑΙ Η ΠΕΔΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
       
 Ο μόνος τρόπος για να πετάξουμε τη θηλιά που σφίγγει στο λαιμό μας η Τρόικα  είναι να κόψουμε το γόρδιο δεσμό της πληρωμής του χρέους.
      Να απαιτήσουμε την ανατροπή των Μνημονίων, τη παύση πληρωμής του ληστρικού χρέους σε σύγκρουση με την καταστροφή που φέρνει η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
      Να απαιτήσουμε και να προχωρήσουμε στην κατάργηση του Καλλικράτη, αναθεωρώντας όλο το αντιλαϊκό νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Ο. Τ. Α. και έχει επιβληθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
     Να προχωρήσουμε σε σύγκρουση με τις επιλογές της ΕΕ, με ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και το ευρώ, με εργατικό έλεγχο στους Δήμους και σε όλη τη παραγωγή.
       Να απαιτήσουμε να περάσουν οι Τράπεζες στο Δημόσιο κάτω από εργατικό έλεγχο, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των αναγκών των εργαζόμενων. Καμιά ιδιωτικοποίηση στην ΑΤΕ και το ΤΤ.    
      Οι συνελεύσεις  της ΚΕΔΕ και της  ΠΕΔΑ πρέπει να καλέσουν τους εργαζόμενους στους Δήμους να συμπορευτούμε σε ένα αγώνα ρήξης και ανατροπής της αντεργατικής επίθεσης που προωθεί τώρα η συγκυβέρνηση των προθύμων και υποταγμένων με το νέο πρόγραμμα περικοπών των11,5 δις.
     Οι Δημοτικές Αρχές και τα Δημοτικά Συμβούλια οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες των Δήμων για την κατάσταση των Ο. Τ. Α. από την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης και να αναλάβουν δράση συσπειρώνοντας τον κόσμο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με:
 
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
    
      Οι εργαζόμενοι στους Ο. Τ. Α. πρέπει να μπουν μπροστά και σε συνεργασία με όλους τους κλάδους εργαζομένων με απεργίες και αγώνες να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των προθύμων και υποταγμένων που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση και τη χρεοκοπία.  
        
                       
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ!

   Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» θα εργαστεί σε αυτή τη βάση στηρίζοντας και συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων στους Δήμους και στους εργατικούς αγώνες της περιόδου με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης – αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει όλους μας.  

Δ. Α. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ