Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Περιστερίου Θεόδωρου Αρβανίτη προς μαθητές και γονείς

Δημοσιεύθηκε

στις

“Για την παιδεία δεν χωρούν εκπτώσεις”

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου, κ. Θεόδωρος Αρβανίτης, αρμόδιος για τα θέματα Παιδείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νέο σχολικό έτος ξεκινά μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία που χαρακτηριστικό της είναι η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Η κρίση έχει ήδη επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και τις δομές της εκπαίδευσης και υποβάλλει σε μεγάλη δοκιμασία τις οικογένειες και ειδικότερα τους μαθητές.
Στο Δήμο μας, παρά τα προβλήματα, δίνουμε καθημερινή μάχη για να διατηρήσουμε το επίπεδο που είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια για τη λειτουργία των σχολείων μας.
Παρά τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων σε ποσοστό 35% (για το 2011 σε σχέση με το 2009), η λειτουργία των δύο Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών, έχει επιφέρει ήδη έναν σημαντικό εξορθολογισμό στις δαπάνες και γενικότερα στην οικονομική λειτουργία των σχολικών επιτροπών.
Στο επίπεδο της συντήρησης, όπου οι μειώσεις των κονδυλίων είναι καταλυτικές, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε κάθε σχολείο να πληρεί τις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
Έχουμε ήδη εξασφαλίσει, όπως και το προηγούμενο σχολικό έτος όπου αναλάβαμε την σχετική αρμοδιότητα, την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών των δύο ειδικών σχολείων (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο).
Συνεχίζουμε το θεσμό των Σχολικών Τροχονόμων, που έχει κριθεί επιτυχής τα τελευταία χρόνια.
Για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, παρά τις ελλείψεις λόγω συνταξιοδοτήσεων του μόνιμου προσωπικού, ο Δήμος μας θα καλύψει τα κενά με συμβασιούχους όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία.
Για όσα προανέφερα, υπάρχουν πάντα οι σχετικές επιχορηγήσεις. Όμως οι περικοπές που έχουν γίνει και αυτές που πρόκειται να γίνουν απειλούν και τη λειτουργία και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Για την παιδεία δεν χωρούν εκπτώσεις. Αξίζει πάντοτε το κάτι παραπάνω, γιατί έχει να κάνει με το μέλλον των παιδιών μας, και σε τελική ανάλυση αφορά το μέλλον αυτής της χώρας.
Όμως η κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε  απαιτεί, πέρα από τους προβληματισμούς που μας δημιουργεί, κυρίως αισιοδοξία.
Με αυτό το αίσθημα αισιοδοξίας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, και να τονίσω ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη φετινή μάχη της Παιδείας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ