Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η Δημοτική παράταξη Λυκόβρυσης-Πεύκης “Νέα Εποχή” τοποθετείται για το άνοιγμα των σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ο Δήμος να έρθει πιο κοντά στα δημόσια

σχολεία που τώρα τον έχουν ανάγκη”

Τα σχολεία από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους για τη νέα σχολική χρονιά πληρώνουν κι αυτά τις συνέπειες της μεγάλης κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Προβλήματα και ελλείψεις παντού. Κι αυτοί που την …πληρώνουν είναι πρώτα-πρώτα οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και βεβαίως οι γονείς.  

Ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης, κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου και πολλά στελέχη της παράταξης παρακολούθησαν σήμερα τους αγιασμούς των σχολείων στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση  και ευχήθηκαν «Καλή χρονιά» στα παιδιά και τους δασκάλους τους και συνομίλησαν με τους γονείς των μαθητών, που παρακολουθούσαν με καμάρι αλλά και αγωνία τις εκδηλώσεις.
Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος πέρα από τις ευχές κάλεσε το δήμο να σταθεί πιο κοντά στα δημόσια σχολεία και να λύσει τα βασικά τουλάχιστον προβλήματά τους: «Γνωρίζουμε καλά την κατάσταση και τα μειωμένα κονδύλια. Όμως πάντοτε η πολιτεία ξεχνούσε τα σχολεία. Τη δική μας περίοδο ο δήμος κάλυπτε σε πρώτη προτεραιότητα, από το υστέρημα του-γιατί και τότε είχε χρέη και δάνεια- τις ανάγκες των σχολείων. Ζητούμε λοιπόν από τη δημοτική αρχή να σταθεί δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα με έργα και όχι μόνο με ευχολόγια. Τώρα φαίνεται ο ρόλος της, τώρα την έχουν ανάγκη οι μαθητές».
Ο κ. Θεοδωρακόπουλος πρόσθεσε ότι λόγω της ημέρας απέφυγε να κάνει κριτική στη διοίκηση του δήμου:  «Όμως επειδή η περίοδος χάρητος, την οποία πλουσιοπάροχα δώσαμε στη διοίκηση Φωκιανού, έληξε, θα είμαστε καθημερινά στα σχολεία του δήμου για να συμβάλουμε κι εμείς, σε πνεύμα υπευθυνότητας και συνεργασίας, στην καλή λειτουργία τους και στην επίλυση των προβλημάτων».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ