Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

“Να απομονώσουμε τις φασιστικές προκλήσεις”

Δημοσιεύθηκε

στις

H Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  

καταγγέλλει το ρατσιστικό

χτύπημα στη Μεταμόρφωση

To βράδυ της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου ομάδα κρούσης Χρυσαυγιτών πυρπόλησαν κομμωτήριο μετανάστη στη Μεταμόρφωση, ενώ μαχαίρωσαν και έναν πελάτη-οδηγό ταξί (έλληνα) ο οποίος προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των επιθέσεων απέναντι σε μετανάστες το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές του Μάη και Ιούνη. Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει επιδοθεί σε μια πραγματική δολοφονική εκστρατεία με δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες, μικροπωλητές, άστεγους ακόμα σε απλούς περαστικούς με “ενοχλητικό” παρουσιαστικό τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία. Ομάδες μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούν και επιτίθενται σε εργαζόμενους και νέους, σε μια προσπάθεια επιβολής του φασιστικού μίσους και της αποδοχής του φόβου.
Οι προσκυνημένοι οπαδοί του Ράιχενμπαχ και του PSI, τα φερέφωνα του βιομήχανου Μάνεση, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων – όποια μάσκα κι αν φορούν – συμπεριφέρονται σαν Τάγματα Ασφαλείας, στην υπηρεσία της καπιταλιστικής κατοχής.
Η ανοχή των επιθέσεων αυτών από το κράτος και την αστυνομία ειδικά τώρα που οι εμπνευστές τους χαίρουν της ασυλία του κοινοβουλίου, δεν έχει μόνο ποινικές διαστάσεις. Επιδιώκουν με όρους αυτοδικίας, την γενίκευση του ρατσιστικού μίσους. Συνειδητά και διαρκώς παρουσιάζουν το πρόβλημα της μετανάστευσης ως την «πηγή του κακού» για ότι συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία με μόνο στόχο να αποπροσανατολίσουν τον λαό και να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη. Το καπιταλιστικό σύστημα και οι μηχανισμοί του κατασκευάζουν τους νέους Χίτλερ, πατώντας πάνω στην ανασφάλεια και την εξαθλίωση του κόσμου, ώστε να μας πείσουν ότι για την επιδείνωση της ζωής μας φταίνε οι μετανάστες, με μόνο στόχο να μην απειληθεί ποτέ η κυριαρχία αυτών που πραγματικά μας εξαθλιώνουν.
Θέλουν να στρέψουν την οργή των εργαζομένων και των ανέργων μακριά από τους συλλογικούς αγώνες για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Θέλουν τους εργαζόμενους δούλους των αφεντικών, ψηφοφόρους «μετριοπαθών» ή φασιστών απατεώνων, φοβισμένους ιδιώτες που θα εκλιπαρούν τους «ισχυρούς ηγέτες» να αποφασίζουν για τη ζωή τους.
Καμία δήθεν αντιφασιστική ευαισθησία δεν μπορεί να αθωώσει την πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι έβγαλαν τη στολή παραλλαγής και έντυσαν με υπουργικά κουστούμια δηλωμένους ακροδεξιούς, οπαδούς της χούντας και του Λεπέν, όταν οι ίδιοι άφησαν ελεύθερο πεδίο δράσης για τη Χ.Α ώστε να δημιουργήσει το φιλολαϊκό της προφίλ στις γειτονιές της Αθήνας, όταν τα ίδια κόμματα αποδέχονται τη μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Ε.Ε.

Καταγγέλλουμε:
Την τρομοκρατική δράση της φασιστικής αυτής οργάνωσης, των νοσταλγών του Χίτλερ, και την «ανεξήγητη» ανοχή του κρατικού μηχανισμού απέναντί της που αντικειμενικά ενθαρρύνει αυτήν τη δράση.

Καλούμε:
Τους κατοίκους της πόλης μας και όλης της Ελλάδας να απομονώσουμε τις φασιστικές προκλήσεις με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει ο αγωνιζόμενος λαός: με δομές αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης σε κάθε γειτονιά, με την αγωνιστική ενότητα ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, εντείνοντας τον αγώνα μας απέναντι στον δήθεν μονόδρομο ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Με αυτή την λογική απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία των εργαζομένων, και σε κάθε μαζικό φορέα της πόλης μας και της περιοχής μας για την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση ενάντια στον φασιστικό κανιβαλισμό και την πολιτική της φτώχειας, πείνας και ανεργίας που απειλεί εκτός από την επιβίωση μας και κάθε έννοια ηθικής.

Απαιτούμε:
Να αλλάξει εδώ και τώρα η συνθήκη κοινωνικής εξαθλίωσης που θέλουν να επιβάλλουν. Αδιαχώριστα από την πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, από τον αγώνα ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, απαιτούμε να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και να εξασφαλιστούν οι βασικές βιωτικές τους ανάγκες για στέγαση, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παλεύουμε για νομιμοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων. Ζητάμε την ρήξη με την ΕΕ των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνου ΙΙ και των αντεργατικών και αντιμεταναστευτικών οδηγιών.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ