Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Μήνυμα της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Δεσμευόμαστε να δουλεύουμε εντατικά

για την επίλυση των προβλημάτων σας”

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Η πρώτη Οκτωβρίου παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη ηλικία μας δίνει την  ευκαιρία  να επικοινωνήσουμε μαζί σας  για ευχές και αποτελεί  για μας αφετηρία γόνιμου προβληματισμού.

Πρόκληση για να αναλογισθούμε την δική μας προσωπική ευθύνη απέναντί σας και να μας κάνει να αναρωτηθούμε για την δική μας θέση και συμβολή σ΄αυτή την διαδρομή, με όποια ιδιότητα κι άν κατέχουμε. Είσαστε οι γονείς μας, οι παππούδες και γιαγιάδες μας, αυτοί στους οποίους οφείλουμε ότι είμαστε σήμερα και ότι θα γίνουμε στό μέλλον.
Είσαστε εσείς που στηρίζετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας σε κάθε περίσταση.
Eίσαστε εσείς που μας μεταδώσατε τις αρχές και τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα σε εμάς τους νεότερους, τις επόμενες γενεές, ώστε να πλάσουμε και να διατηρήσουμε την εθνική μας υπόσταση, την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο.
Εσείς αποτελείτε την γέφυρα ανάμεσα στις γενιές που πέρασαν και σ΄αυτές που έρχονται.
Τιμούμε σήμερα εσάς που μας δώσατε ζωή, μας μεγαλώσατε, δώσατε αγώνες για τόν τόπο μας κι ακόμα μας διδάσκετε με την αστείρευτη σοφία σας απο την ζωή αλλά και με το κουράγιο για ζωή που πρέπει να έχουμε όλοι μας.
Η συμβολή σας στην σημερινή κοινωνία είναι μεγάλη.
Η συμμετοχή σας στα προγράμματα του ΚΑΠΗ αλλά και η ζωντάνια σας, η καθημερινή έννοια για τα παιδιά και τα εγγόνια σας, το ενδιαφέρον σας για το τί γίνεται στον τόπο μας,  αποδεικνύει ότι είχατε, έχετε και θα έχετε πάντα ρόλο στην κοινωνία μας.
Η Τοπική αυτοδιοίκηση και η Διοίκηση του Δήμου ειδικότερα οφείλει να σας προσφέρει  τις δυνατότητες για μια αξιοπρεπη διαβίωση και ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία, παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, χωρίς περικοπές.
Η αγάπη και η φροντίδα πρός τους ηλικιωμένους δείχνει και την ποιότητα του πολιτισμού μας.
Εμείς η Παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ δεσμευόμαστε να δουλεύουμε εντατικά για την επίλυση των προβλημάτων της Τρίτης Ηλικίας. Με τις πράξεις μας θα αλλάξουμε νοοτροπία και θα δώσουμε την περηφάνεια που σας αξίζει.
Είμαστε κοντά σας για να μοιραστούμε τις έννοιες σας, να ακούσουμε τις προτάσεις σας, τις επιθυμίες σας, τις προσδοκίες σας.
Στο  μέτρο των δυνατοτήτων μας και των μέσων που διαθέτουμε, συμπαραστεκόμαστε στις ανάγκες σας μέσα απο την καθημερινή επαφή και επικοινωνία.
Βρισκόμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό σας γιατί σας το οφείλουμε, για όσα μας έχετε προσφέρει απλόχερα.
Το Μήνυμα προς όλους εσάς για την σημερινή ημέρα είναι, να μην ξεχνάτε το παρελθόν σας, αλλά να ζείτε στο σήμερα και να μην σταματήσετε να ονειρεύεστε το αύριο.
Σας ευχαριστούμε και σάς ευχόμαστε να έχετε υγεία και μια χαρούμενη και μεγάλη ζωή, γιατί σας έχουμε ανάγκη.
                              

Η Υπεύθυνη του Τομέα KΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ                   ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΟΥΡΟΥ
Ο επικεφαλής της Παράταξης                                              ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ   
Τα  Μέλη                                                                                  ΜΑΙΡΗ  ΑΡΩΝΗ,  ΙΩΑΝΝΑ ΒΟΝΤΑ,  ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ