Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Κατά μέτωπον επίθεση της παράταξης “Εκτός των Τειχών” στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Νέα χαράτσια, αυξήσεις τελών

και απολύσεις εργαζομένων”

Η Δημοτική παράταξη Αμαρουσίου “Εκτός των Τειχών” κατηγορεί σε ανακοίνωσή της τη Δημοτική Αρχή του κ. Πατούλη για πλήρη ταύτιση και προώθηση στο Δήμο των αντιλαϊκών – μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για “νέα χαράτσια, αυξήσεις τελών για τους δημότες και νέες απολύσεις για τους εργαζόμενους του Δήμου”.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής: “…Συγκεκριμένα με πρόταση της πλειοψηφίας το Δ. Σ. Αμαρουσίου συζήτησε και υιοθέτησε κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίασή του της 25 – 9 – 2012, την επιβολή τελών ύψους 80 ευρώ για τους Δημότες και 100 ευρώ για τους ετεροδημότες που επιθυμούν να τελέσουν πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, για τον απαράδεκτο και αντιλαϊκό χαρακτήρα της θέσπισης τελών για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να συνάπτουν πολιτικό γάμο ενώπιον των δημοτικών αρχών της χώρας (σε όποιο δήμο της χώρας επιθυμούν) δωρεάν, η δημοτική αρχή Αμαρουσίου υπερθεμάτισε της πρότασής της επικαλούμενη την αθρόα προσέλευση δημοτών και ετεροδημοτών που επιθυμούν να συνάψουν πολιτικό γάμο στο Δήμο Αμαρουσίου, εξαιτίας της μη ύπαρξης έως τώρα τελών για την τέλεσή του.
Το αποκαλυπτικό όμως, σε σχέση με τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου, ήταν η απάντηση δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας στις διαμαρτυρίες και διαφωνίες μας με το προτεινόμενο μέτρο της επιβολής τελών για την τέλεση πολιτικών γάμων στο Δήμο Αμαρουσίου, όταν αναφώνησε (η κα δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας): «Αφήστε να μπει και κανένα φράγκο στα ταμεία του Δήμου».
Ακόμα η Δημοτική Αρχή προχώρησε και σε νέες αυξήσεις για τα ετήσια τέλη εγγραφής και συμμετοχής των Δημοτών στα αθλητικά προγράμματα του Αθλητικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου, όταν πέρυσι τα τέλη εγγραφής είχαν αυξηθεί για τα προγράμματα του αθλητικού κέντρου από 15ευρώ το χρόνο σε 50 ευρώ το χρόνο και τώρα επιβάλλονται και νέες αυξήσεις. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι οι καθηγητές φυσικής αγωγής (προπονητές) του αθλητικού κέντρου παραμένουν ακόμα απλήρωτοι από το Δήμο για τις παρεχόμενες (πέρυσι) υπηρεσίες τους, ενώ η δημοτική αρχή επιβάλλει στο αθλητικό κέντρο να εξαρτά την πληρωμή των γυμναστών – προπονητών από τη συμμετοχή και την καταβολή των τελών των συμμετεχόντων στα προγράμματα του αθλητικού κέντρου, επιφέροντας με τον τρόπο αυτό ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση στις εργασιακές σχέσεις των συγκεκριμένων εργαζόμενων του Δήμου.
Επίσης,  ακόμα 11 εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου με ελαστικές μορφές εργασίας πετιούνται στο δρόμο, αφού η   Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου πιστή στις εντολές  της συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και της ΕΕ υλοποιεί κατά γράμμα τη πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους ανακυκλώσιμα υλικά.
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου από πέρυσι με την εφαρμογή του αντιλαϊκού Καλλικράτη έχει προχωρήσει στην απόλυση πάνω από 750 εργαζομένων του  Δήμου, με αποτέλεσμα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου να έχουν ελλείψεις προσωπικού και  να υπολειτουργούν, στρώνοντας έτσι το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή τους.
Αυτό είναι λοιπόν το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου, να μπει κανένα φράγκο στα ταμεία του Δήμου, μόνο που τα φράγκα αυτά θα προέλθουν για άλλη μια φορά από τα συνηθισμένα υποζύγια τους μισθωτούς – εργαζόμενους δημότες του Δήμου Αμαρουσίου, τους απολυμένους εργαζόμενους του Δήμου και όχι από τους μεγαλοκεφαλαιούχους, αφού γι’ αυτούς προβλέπονται απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη (έκπτωση για τα δημοτικά τέλη των μεγάλων καταστημάτων των υπερτοπικών εμπορικών κέντρων με απόφαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου-2011- για τα δημοτικά τέλη), απαλλαγή από τα χαράτσια της ΔΕΗ (με απόφαση της κυβέρνησης, εφόσον δηλώνονται οι κατοικίες των διάφορων Λάτσηδων ως έδρες των επιχειρήσεων τους κ.ά.) και ακόμα να οδηγηθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου στην ιδιωτικοποίηση και στην επιβολή βαριών ανταποδοτικών τελών για τους Δημότες που τις χρησιμοποιούν.  
Άλλωστε η ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής Πατούλη μας έχει συνηθίσει πλέον σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις (απολύσεις εργαζομένων, επιβολή εισιτηρίου στη Δημ. Συγκοινωνία, επιβολή τελών στη χρήση των αιθουσών του Δημαρχείου από τους Δημότες και φορείς της πόλης, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου – βρεφονηπιακοί σταθμοί – κλπ.) , τις οποίες εφαρμόζει απαρέγκλιτα, παρά τις υποκριτικές και ψεύτικες αντιμνημονιακές και αντικαλλικρατικές κορώνες του Δημάρχου Πατούλη και το δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπο, που με επιμέλεια και ιδιαίτερη σπουδή οικοδομείται από το γραφείο τύπου και τις δημόσιες σχέσεις του Δήμου Αμαρουσίου, για το Δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του ΙΣΑ, με στόχο την κοροϊδία και την υποκλοπή της ψήφου των δημοτών του Αμαρουσίου.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΤΑ.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να ανακαλέσει τις αποφάσεις της για επιβολή τελών στην τέλεση πολιτικών γάμων και να προσφέρει δωρεάν όλα τα προγράμματα του Αθλητικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου στους ενδιαφερόμενους δημότες – κατοίκους της πόλης μας και να σταματήσει τις απολύσεις εργαζομένων από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Ο κατήφορος των αντιλαϊκών πολιτικών  που ακολουθεί και εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου μπορεί και πρέπει να σταματήσει από την κινητοποίηση και την πίεση όλων των εργαζομένων δημοτών – κατοίκων του Αμαρουσίου, ενάντια στα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις τον Καλλικράτη και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και της Ε. Ε.   
                     
Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση                                            
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ                                             
Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ