Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ο Σύλλογος της Νέας Ιωνίας ενημερώνει για την παρουσία του

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμμετοχή της Ρουμελιώτικης

Εστίας στις “Ιωνικές Μέρες”

Φέτος οι ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ήταν αφιερωμένες στα 90 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή.Η συμμετοχή πολιτιστικών φορέων της πόλης σε ειδικά τοποθετημένα περίπτερα από το Δήμο, ήταν αρκετά και με περισσή φροντίδα, παρουσίαζαν αντικείμενα (κειμήλια) που έφεραν από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Ήταν μια έκθεση πολιτισμικών στοιχείων του Μικρασιατικού κόσμου και του υπόλοιπου ελληνισμού σε μια αγαστή και αρμονική παρουσίαση της διαχρονικής πορείας της φυλής μας.
Η τοποθέτηση των περιπτέρων ήταν στο μικρό γηπεδάκι έναντι του ΚΕΠ Ν. Ιωνίας και στον πεζόδρομο του Ναού Αγίου Γεωργίου.
Στα αριστερά στο γήπεδο ήταν τα περίπτερα των Μικρασιατικών Συλλόγων και στη δεξιά πλευρά τα περίπτερα των άλλων Συλλόγων.
Επίσης όλες οι εκδηλώσεις που έγιναν στον προαύλιο χώρο στην πλατεία Αγ. Γεωργίου ήταν επιμελημένες. Η παρουσία του χορευτικού εργαστηρίου, η ορχήστρα του κ. Στ. Ψαραδάκου και η παραδοσιακή χορωδία με μαέστρο τον κ. Ευάγγελο Σαραντίδη και στο κανονάκι τον εξαίρετο Μάνο Κουτσαγγελίδη, που ενθουσίασε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε εκεί, όπως και οι προβολές με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου και οι ξεναγήσεις στα Μουσεία του ΚΕΜΙΠΟ.
Επίσης η θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την ηθοποιό Άννα Βαγενά στο ρόλο της Αγγέλας, ήταν πολύ επιτυχημένη και για το έργο αλλά και για τη προσέλευση του κόσμου στην αίθουσα του 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη και το χειροκρότημα του κόσμου πάρα πολύ. Η ηθοποιός ευχαρίστησε τον κόσμο της Ν. Ιωνίας για την παρουσία του.
Στο περίπτερο που μας παραχώρησε ο Δήμος για τις Ιωνικές Μέρες, έλαβε μέρος και ο Σύλλογος μας ” ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ΄΄, αναρτήσαμε εκτός από φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας (εκδηλώσεις, εκδρομές, δενδροφυτεύσεις κ.λ.π.) και ένα πίνακα με ονόματα των πεσόντων στη Μικρά Ασία από το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων του Μεσολογγίου.
Η ανάρτηση του πίνακα αυτού ήταν από εμάς ο ελάχιστος φόρος τιμής για τα ενενήντα χρόνια από την εποχή της καταστροφής. Ενημέρωσε πολλούς ότι η Μικρασιατική καταστροφή δεν ήταν μόνο υπόθεση των Μικρασιατών Ελλήνων, αλλά στοίχησε σε ζωές σε όλον τον Ελληνισμό. Ας είναι αιώνια η Μνήμη των πεσόντων. Ο Σύλλογος μας “Ρουμελιώτικη Εστία Νέας Ιωνίας”, δέχεται Ρουμελιώτες απ’ όλη τη Ρούμελη και φίλες και φίλους που συμμετέχουν σε όλα τα δρώμενα του Συλλόγου όπως εκδηλώσεις, εκδρομές και φιλανθρωπικό έργο.
Το τηλέφωνο είναι και FAX: 210 2517101 – 6977 284382. Email: [email protected]

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ