Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Άρθρο του Προέδρου του Συλλόγου Απανταχού Πελεκαναδαίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδηλώσεις με πολλαπλές

αναφορές στο Δήμο Ηρακλείου

Aπό τις αρχές του Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και της πολιτικής του ηγεσίας πολιτιστικές εκδηλώσεις πολλαπλών αναφορών. Κυριολεκτώ στην πρόταση πολλαπλές αναφορές.

Πρώτα και κύρια η αναφορά στον ιστορικό  χώρο που πραγματοποιηθήκαν οι ποικιλώνυμες εκδηλώσεις σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό όχι μόνο για τον Ηρακλειωτικο  λαό αλλά και για τους όμορους Δήμους Λυκόβρυσης-Πευκης και Αμαρούσιου  πράγμα που επιβεβαιώνετε και από τον αριθμό των επισκεπτών από αυτούς τους προαναφερόμενους δήμους. Ο κόσμος είδε και θαύμασε  το εξαιρετικό κτήμα Φιξ συνειδητοποιώντας την ανεκτίμητη αξία του και αποκτώντας  έντονο συναίσθημα διεκδίκησής του ως αναφορά την τύχη του.

Δεύτερη αναφορά η κινητοποίηση μεγάλου αριθμού πολιτών για να συμμετάσχουν σε μια ανιδιοτελή ποικιλόχρωμη γιορτή που ενισχύει τις διαπροσωπικές σχέσεις δυναμώνει τα αισθήματα αλληλεγγύης και συντηρεί την παραδοσιακά εξαιρετική συνοχή των τοπικών κοινωνιών.

Τρίτη αναφορά η ανάδειξη και η προβολή δραστηριοτήτων από ποικίλους συλλόγους (τοπικούς-αθλητικούς-σκακιστικούς-πολιτιστικούς). Μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες βέβαια σημαντικότατη παρουσία είχαν και οι τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις (2 θεατρικές σκηνές-πολλα τοπικά συγκροτήματα και Ηρακλειώτες καλλιτέχνες). Σημαντικότατη ήταν, επίσης, και παρουσία των εθελοντών του Δήμου. 

Τέταρτη αναφορά η αναθέρμανση των τόσο ξεχασμένων και βυθισμένων στην καθημερινότητα τα προβλήματα και τον καταναλωτισμό διαπροσωπικών σχέσεων. Με άλλα λόγια ο κόσμος κάθε ηλικίας τραγούδησε, γλέντησε από καρδιάς, μίλησε μέσα από την ψυχή του, δοκίμασε εδέσματα και υπέροχη μπύρα και θυμήθηκε παλιές καλές ημέρες!!!

Πέμπτη αναφορά η μεγάλη συμμέτοχη της νεολαίας στο πολύχρωμο και πολυήμερο αυτό πανηγύρι.  Νέα παιδιά γνώρισαν τον ιστορικό χώρο, γλέντησαν με την ψυχή τους, γνώρισαν τους τοπικούς συλλόγους και αλλα παιδιά, ενώ παράλληλα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας ενεργοποιήθηκε γνωρίζοντας τη χαρά του εθελοντισμού. Πέρα από τις ανωτέρω  αναφορές αυτής της γιορτής θα μπορούσα να αναφέρω ακόμα πολλές. Θα σταθώ σε 2 ακόμα σημεία: πρώτον στην οργάνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος με αφιλοκερδείς σημαντικές καλλιτεχνικές συμμετοχές (ΡΑΛΛΙΑ-ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ-ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ-ΝΤΟΥΡΟΣ-ΝΑΣΤΡΑ-ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ) και δεύτερο στην όλη οργάνωση που αναμφισβήτητα  υπήρξε άρτια και σχεδόν με μηδενικά προβλήματα. Κλείνοντας σαν πρόεδρος του συλλόγου Απανταχού Πελεκαναδαιων θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Δήμαρχο ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟ για την εξαιρετική του αυτή πρωτοβουλία, όπως επίσης και την αμέριστη εκτίμηση μου στους 2 ακούραστους αντιδημάρχους, ψυχές της διοργάνωσης  ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΣΚΙΝΙΔΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΚΗ. Εύχομαι ολόψυχα του χρόνου μια παρόμοια γιορτή να πραγματοποιηθεί στο “ΔΙΚΟ ΜΑΣ” πλέον κτήμα ΦΙΞ.  

Με εκτίμηση
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΑΔΑΙΩΝ
ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ