Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η “Δημιουργική Ενότητα Πολιτών” Πεύκης-Λυκόβρυσης απαντάει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε

στις

Παλιά ψέμματα του

κ. Θεοδωρακόπουλου σε νέα έκδοση…

• “Τα 3 εκατομμύρια ευρώ του Δήμου και η εξαπάτηση των πολιτών από τον Μαυρογιαλούρο της Πεύκης”
Για άλλη μία φορά ο πανικόβλητος κ. Θεοδωρακόπουλος με τα ψέματα του, δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας. Έχοντας ουσιαστικά εγκαταλειφθεί από όλους τους συνοδοιπόρους του, ο εκπρόσωπος της φαυλοκρατίας στην Πεύκη – που την οδήγησε στη σημερινή κατάρρευση – επανέρχεται και ανερυθρίαστα διατείνεται ότι ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός εξαπάτησε (;;;) το υπουργείο Εσωτερικών αποκρύπτοντας έσοδα 3.000.000 ευρώ (!!!) προκειμένου να βγει καταχρεωμένη η Πεύκη και ο νέος, ενιαίος μας Δήμος να μπει στην κόκκινη λίστα με τους χρεοκοπημένους ΟΤΑ.

Τέτοιες λοιπόν … ικανότητες αναγνωρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον νυν Δήμαρχο. Ο Δημήτρης Φωκιανός κατάφερε δηλαδή – σε συνθήκες μνημονίου όταν οι ΟΤΑ βρίσκονται στο μικροσκόπιο ακόμη και της τρόικας – να κοροϊδέψει τους πάντες  προκειμένου να διαβάλλει … τον κ. Θεοδωρακόπουλο.
Επειδή πρόκειται για αριθμούς που δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης και επειδή η παρούσα Δημοτική αρχή δίνει μία αιματηρή μάχη για να μπορέσει ο Δήμος  μας να σταθεί στα πόδια του και  να συνεχίσει να λειτουργεί, επιβάλλεται να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα και να μπει ένα τέλος στην εκστρατεία ψεύδους εκ μέρους του κ. Θεοδωρακόπουλου.

1. ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ;

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Θεοδωρακόπουλος  ότι το ποσοστό χρέους ενός Δήμου, προκύπτει από την αναλογία των χρεών του (δάνεια συν ληξιπρόθεσμες οφειλές) σε σχέση με τα τακτικά του έσοδα και τη ΣΑΤΑ, στις 31.12.2010. Αυτό έγινε με βάση τους Ισολογισμούς  της 31.12.2010, των πρώην  Δήμων Λυκόβρυσης και Πεύκης, και τους αντίστοιχους  Ισολογισμούς έναρξης της 1.1.2011 που υπέγραψαν Ορκωτοί Λογιστές. Έτσι, η σχέση για την ΠΕΥΚΗ ΗΤΑΝ 160% και για τη ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ 40%.
ΑΥΤΗ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ  ΚΑΜΙΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι εάν συμπεριλαμβάνονταν ΚΑΙ τα χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που άφησε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, ΤΟΤΕ  Ο  ΔΗΜΟΣ  ΜΑΣ  ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΤΑΝ  ΣΤΗΝ  ΠΡΩΤΗ  ΠΕΝΤΑΔΑ  ΤΩΝ  ΠΙΟ  ΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ  ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ. Τι έχει να πει για όλα αυτά;

Ωστόσο, επιβάλλεται να δούμε από που προέρχεται κατά τον κ. Θεοδωρακόπουλο, αυτό το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ, είναι υπόλοιπο παρακρατηθέντων πόρων και τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, μη βεβαιωμένη οφειλή κατοίκων, κατά τον πρώην Δήμαρχο Πεύκης.
  
2. ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ»…1,7 ΕΚ ΕΥΡΩ

Το συγκεκριμένο ποσό είναι υπόλοιπο παρακρατηθέντων ποσών  της περιόδου 1998 – 2002, όταν δήμαρχος στην Πεύκη ήταν ο κ. Παύλος Καμάρας. Θα αποδοθεί όμως στον Δήμο την … επόμενη 5ετία, εάν φυσικά καταβληθεί από την  κυβέρνηση, μέσα σε αυτήν την κρίση και με αυτές τις περικοπές  των πόρων της Τ.Α. Πάντως για το 2012 ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ, ενώ αντίθετα εισπράχθηκαν από το κ. Θεοδωρακόπουλο τόσο το 2009 όσο και το 2010…

3. ΖΗΤΑ ΚΑΙ 1,3 ΕΚ ΕΥΡΩ  ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΡΑ…

Αυτό το ποσό είναι μη βεβαιωμένη οφειλή των ιδιοκτητών πέριξ της κεντρικής πλατείας και προβλέπεται να αποπληρωθεί τα επόμενα δέκα χρόνια. Ο ίδιος ο κ. Θεοδωρακόπουλος, ακολουθώντας πιστά την τακτική του Μαυρογιαλούρου, αποκρύπτει από ποιους θα προέλθουν αυτά τα περίφημα 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Μιλά αορίστως. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι πρόθεση του είναι  να «χαϊδέψει αυτιά». Δεν έκανε τίποτα για να βεβαιώσει τις συγκεκριμένες οφειλές κατά την 4ετία του, προκειμένου να μην προκαλέσει δυσαρέσκειες, όταν δεν υπήρχαν μνημόνια αλλά ούτε και τόσο μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες στους πολίτες.
ΠΟΣΟΙ  ΑΡΑΓΕ  ΔΗΜΟΤΕΣ  ΕΧΟΥΝ  ΣΗΜΕΡΑ  ΤΗ  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΤΟ  ΠΟΣΟ  ΠΟΥ  ΤΟΥΣ  ΑΝΑΛΟΓΕΙ  ΟΤΑΝ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟ 50.000  ΕΩΣ  200.000 ΕΥΡΩ;
Άλλο ένα πυροτέχνημα λοιπόν…

Επειδή ο κ. Θεοδωρακόπουλος δείχνει να έχει πολύ κοντή μνήμη, εμείς απλώς  να του επισημάνουμε ότι:

•Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ  τα χρεολύσια όλων των δανείων, τα λεωφορεία, τα σάρωθρα, τα αυτοκίνητα, τις επισκευές των σχολείων, τις παιδικές χαρές, τις ασφαλτοστρώσεις και πολλά άλλα της 4ετιας του. Και αυτό, όταν σήμερα έχουν περικοπεί κατά 60% οι πόροι από την κρατική επιχορήγηση, ενώ έχουν μειωθεί αισθητά τα έσοδα από τα Δημοτικά Τέλη λόγω της οικονομικής κρίσης.
•ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΡΟΦΕΙΑ 350 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΤΟ 2012. ΕΣΠΑ υπήρχε και την περίοδο 2009 – 2010. Αλλά ο κ. Θεοδωρακόπουλος δεν κατάφερε να το εξασφαλίσει για τους Δημότες. Από ανικανότητα ή από αδιαφορία;

ΥΓ.1: Ζητάει για το έργο της ανάπλασης του Ο.Τ.9, έκπτωση 50%. Πολλοί Δημότες αναρωτιούνται: Μήπως αυτή η έκπτωση που απαιτεί ο κ. Θεοδωρακόπουλος, συνδέεται με συγκεκριμένους εργολάβους; Εμείς δεν το πιστεύουμε, αλλά του μεταφέρουμε το ερώτημα.

ΥΓ.2: Από λάθος ή από άγνοια, παραδέχτηκε επιτέλους ο κ. Θεοδωρακόπουλος, μετά από τόσο καιρό, ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούν σε απαιτήσεις του Δήμου της περιόδου Καμάρα. Μέχρι τώρα έλεγε ακριβώς τα αντίθετα. Γιατί τόσα χρόνια οι κορώνες για τα υποτιθέμενα χρέη που υποτίθεται ότι παρέλαβε; Ας αποφασίσει επιτέλους  πότε θα πει την αλήθεια. Δεν μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς  για πάντα. Μόνο ελάχιστους για λίγο…

Υ.Γ.3: Ας μην έχει την απαίτηση ο κ. Θεοδωρακόπουλος, να απαντήσουμε σε όλα. Είναι τόσο προφανή ψέματα, που μόνο ταλαιπωρούμε τους πολίτες.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ