Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του

προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας”

Τους τελευταίους μήνες υλοποιείται στους δήμους και την περιφέρεια Αττικής το λεγόμενο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας και αφορά περίπου 13.000 εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί από τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) με 5μηνες συμβάσεις και μισθό μόλις 625 ευρώ, ανεξάρτητα από την εργασία και τα τυπικά προσόντα που έχουν, σε Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.

Μετά από αρκετούς μήνες οι περισσότεροι εργαζόμενοι – πρώην άνεργοι, παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των οικογενειών τους.
Στο δήμο μας 13 συνάδελφοι με αυτές τις δουλεμπορικές σχέσεις παραμένουν δυόμιση μήνες απλήρωτοι μετά από συνεχείς καθυστερήσεις στη μισθοδοσία και συνεχείς αγώνες για τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα (μέσα ατομικής προστασίας, γάλατα, ωράριο). Είναι τα θύματα των πολιτικών για την απασχόληση της Ευρωπαικής Ένωσης που υιοθετούν κυβέρνηση και ΚΕΔΕ.
Θεωρουμε απαράδεκτο άνθρωποι συντετριμμένοι από την ανεργία να μην παίρνουν ακόμα και αυτό το πενιχρό ποσό που δικαιούνται από το πρόγραμμα για την εργασία τους.

Απαιτούμε:
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος απλήρωτος, έγκαιρη και σταθερή πληρωμή τους.
Ίδια δικαιώματα, ωράριο και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για όλους.
Άμεση ασφάλιση όλων των εργαζομένων.  
Να μην αποδοθεί στις Μ.Κ.Ο το 5% της χρηματοδότησης του προγράμματος, άλλα να δοθεί στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα και η χρηματοδότηση του να περάσει στους δήμους. Να φύγουν οι Μ.Κ.Ο. έξω από το πρόγραμμα – έξω από τους δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες οι δουλέμποροι.         

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ