Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Απάντηση από την παράταξη “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ο Δήμος συνεχίζει να

πορεύεται χωρίς σχέδιο”

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την με ημερομηνία 20-11-2012 ¨Απάντηση¨ (;) της δημοτικής αρχής σε δελτίο Τύπου της Παράταξής μας, στο οποίο κάνουμε λόγο για την απαράδεκτη τακτική της διοίκησης να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΜΜΙΣΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, την στιγμή που απολύονται καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι και που γενικότερα η τάση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι η μείωση των έμμισθων θέσεων διοίκησης.

Και ενώ η δημοτική αρχή ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΠΕΙ  για την προκλητική, για το κοινωνικό σύνολο, τακτική της,  η οποία οδηγεί ευθέως στην απαξίωση της Τ.Α., επί της οποίας της ασκούμε ΠΟΛΙΤΙΚΗ κριτική, επιδίδεται σε μια ανερμάτιστη και χωρίς καμιά εσωτερική συνοχή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επίθεση σε βάρος του επικεφαλής της παράταξής μας, χρησιμοποιώντας αναληθή στοιχεία και με ύφος που παραπέμπει ευθέως σε συνδικαλιστή παλαιάς κοπής, ενεργώντας και εξυπηρετώντας, αποκλειστικά και μόνο, προσωπικά του, συνδικαλιστικά συμφέροντα.
Θέλουμε όμως, με αφορμή την ανακοίνωση της δήθεν αντιμνημονιακής διοίκησης του διδύμου κ.κ. Βλασσόπουλου – Βλαντή να θυμίσουμε, πως η δική μας παράταξη, όχι απλά έχει κατέβει σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις ως ανεξάρτητη, αλλά είχε τα κόμματα, τις ηγεσίες τους και τα βουλευτικά γραφεία, παλαιών και ισχυρών «τζακιών» της πολιτικής, σταθερά και σθεναρά απέναντι της. Μπορούν μήπως εκείνοι να πουν το ίδιο για την παράταξή τους;  Μήπως είναι διοίκηση με δύο πρόσωπα; Μήπως τελικά είναι ψευτοεπαναστάτες όπου δεν έχει κόστος, ενώ όπου χρειάζεται να αναλάβουν στοιχειωδώς τις ευθύνες τους κρύβονται πίσω από πολιτικούς κηδεμόνες; 
Μόλις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κύριε Δήμαρχε, σε κείμενο που αναγνώσατε, παρουσιάσατε εαυτόν «αντιμνημονιακό». Δυστυχώς όμως φανήκατε για μια ακόμα φορά κατώτερος των περιστάσεων και χάσατε την ευκαιρία να βγείτε μπροστά, να μπείτε πρωτοπόρος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και υπέρμαχος της αυτοτέλειας και ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος σήμερα, σας το έχουμε ξαναπεί, συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα, χωρίς στόχευση, χωρίς σχέδιο. Μην συντελείτε λοιπόν στη δημιουργία ερειπίων.
Κύριε Βλασσόπουλε σας έχουμε ζητήσει ήδη (και αρνηθήκατε), και επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας, να συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σας κάνουμε γνωστό για μια ακόμα φορά, ότι οποιαδήποτε σοβαρή, ουσιαστική πρωτοβουλία επιτέλους πάρετε για την προστασία του ρόλου και των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κατοχύρωσης και προάσπισης των εργαζομένων την στηρίζουμε. Δεν συμμετέχουμε όμως σε θεατρινισμούς, επαναστατικές γυμναστικές και εκτονώσεις.
Τέλος, επειδή το θέμα της αρχικής μας ανακοίνωσης – επί της οποίας (δεν) απαντάτε -ήταν οι νέες έμμισθες θέσεις που δημιουργείτε για την δημοτική σας ομάδα, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο πλήθος των μετακλητών συμβούλων που έχετε προσλάβει, πρέπει να σας δηλώσουμε την απογοήτευσή μας για το ¨βάθος¨ της ανακοίνωσής – απάντησή σας…

Για την παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
Η Συντονιστική Γραμματεία

 

 

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ