Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η δημοτική παράταξη Λυκόβρυσης-Πεύκης “Νέα Εποχή” καταγγέλλει για προχειρότητα τη διοίκηση

Δημοσιεύθηκε

στις

“Παραπληροφόρηση των κατοίκων

για τα έργα στην οδό Βύρωνος”

Παρά τις προσωπικές υποσχέσεις του δημάρχου για ΑΜΕΣΗ λύση, πριν από ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ του προβλήματος της κυκλοφορίας στην Κάτω Πεύκη, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Σε λίγο ολοκληρώνεται το έργο και βεβαίως οι κάτοικοι δεν χρειάζονται άλλες …υποσχέσεις από τον κ. Φωκιανό. Τον γνώρισαν κι αυτοί από την καλή. Και σχημάτισαν την ίδια γνώμη με όλους. Ό, τι οι παλαιοκομματικές τακτικές και τα ψέματα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι οι χίλιοι και πλέον μαθητές των τεσσάρων σχολείων της περιοχής, οι γονείς τους και οι σύλλογοι γονέων που είχαν πάρει διαβεβαιώσεις από το δήμαρχο για την άμεση λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Κάτω Πεύκης λόγω των έργων στη Βύρωνος.
Κοινή είναι η διαπίστωση τους πλέον ότι ο δήμαρχος δεν ήταν ειλικρινής με τους κατοίκους και έκανε ότι γινόταν για να παρατείνει το χρόνο σε βάρος της ταλαιπωρίας μικρών και μεγάλων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από δυο εβδομάδες ο κ. Φωκιανός εμφανίστηκε στη συγκέντρωση των κατοίκων στην Κορίνθου και δήλωσε (υπάρχουν και βίντεο) ότι θα λύσει το πρόβλημα άμεσα. Κι όταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τον ρώτησε «τι εννοείτε; σήμερα ή αύριο;» τον διέκοψε και του είπε αγενέστατα: «Δεν μιλάω σε σένα».
Στη συνέχεια την προπερασμένη Τρίτη έφερε παραπλανητικά στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για εκτροπή της κυκλοφορίας στο …Μαρούσι. Ήταν μια κίνηση …Μαυρογιαλούρου, αφού απαγορεύεται το δημοτικό συμβούλιο δήμου να αποφασίζει για άλλο δήμο. Επί πλέον για κάθε κυκλοφοριακή ρύθμιση απαιτείται από το νόμο προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, από την οποία ο κ. Φωκιανός είχε …ξεχάσει να περάσει την πρόταση. Άρα όλα ήταν άκυρα εν γνώσει του δημάρχου, γι αυτό κι εμείς είχαμε προτείνει την διακοπή, έως τα Χριστούγεννα, των εργασιών.
Ύστερα από όλα αυτά κι ενώ οι κάτοικοι και οι σύλλογοι γονέων των τεσσάρων σχολείων ανέμεναν από το δήμαρχο να τηρήσει τουλάχιστον τα υπεσχημένα, πληροφορήθηκαν ότι ο κ. Φωκιανός πήγε σε σύσκεψη στο δημαρχείο Αμαρουσίου όπου κύριο θέμα ήταν πώς θα …προστατευτούν κυρίως οι κάτοικοι του Ψαλιδίου στο Μαρούσι. Ακολούθησαν νέες …αυτοψίες και η εβδομάδα πέρασε κι αυτή….
 Κι εννοείται, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Φωκιανού στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα πιεζόταν και ο εργολάβος ώστε Δευτέρα-Τρίτη (αρχή αυτής της εβδομάδας που λήγει) θα παρέδιδε το μισό τουλάχιστον έργο. Αλλά ούτε και αυτό έγινε, παρά το γεγονός ότι τον συγκεκριμένο εργολάβο τον έχει ευνοήσει σκανδαλωδώς ο δήμαρχος παραχωρώντας του παράνομα δημοτικό οικόπεδο στη Λυκόβρυση για να πηγαίνει τα χώματα των εκσκαφών.
Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος σε δηλώσεις αφού αναφέρθηκε στην προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα ο δήμαρχος τόνισε: «Νομίζει ότι με το δίκτυο παραπληροφόρησης θα αποφύγει τις ευθύνες που έχει. Την απόφαση για τα έργα την ψηφίσαμε όλοι στο δημοτικό συμβούλιο για να μην χαθεί το έργο. Ψηφίσαμε όμως το έργο στη Βύρωνος να γίνει τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ των σχολείων. Αυτό το αποκρύπτει ο δήμαρχος. Βλέπετε εγκατέστησε τον εργολάβο αρχές Νοεμβρίου, γιατί έδωσε σε άλλες περιοχές προτεραιότητα. Τα σχολεία και η Κάτω Πεύκη δεν ήταν στην πρώτη σειρά. Όπως δεν ήταν στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων και η ανάπλαση της Κάτω Πεύκης, γι αυτό και δεν προχώρησε το μεγάλο έργο ανάπλασης της περιοχής που είχαμε δημοπρατήσει το 2010. Εμείς όμως θα πάρουμε το θέμα στα χέρια μας»

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ