Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης στην Αξιωματική Αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ανασκευή ψευδολογιών για τα

αντιπλημμυρικά έργα στην Κάτω Πεύκη”  

Το αντιπλημμυρικό έργο στην Κ. Πεύκη, στις οδούς Βύρωνος, Ελ. Βενιζέλου και Καλύμνου είναι απολύτως απαραίτητο για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος  ομβρίων στην περιοχή. Τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς η παρούσα  Δημοτική Αρχή θεωρεί υποχρέωση της, να υλοποιεί έργα και να ανταποκρίνεται στα χρόνια αιτήματα των δημοτών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Για κάποιες μέρες προκαλείται δυστυχώς η ταλαιπωρία μέχρι την ολοκλήρωση του έργου  και η εκ των πραγμάτων παράκαμψη της κυκλοφορίας στην πλευρά της Πεύκης,-εκτός της παράκαμψης στο Μαρούσι-  που ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο .Καταβλήθηκε προσπάθεια σε συνεργασία  με την Τροχαία Κηφισιάς να υπάρξει παράκαμψη της κυκλοφορίας στο Μαρούσι, από την οδό Α. Παπανδρέου που όμως δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση από τον γειτονικό Δήμο Αμαρουσίου,  ο οποίος δεν προχώρησε στην σχετική έγκριση.
Ο Δήμος μας κατέβαλε και καταβάλει κάθε προσπάθεια φύλαξης και προστασίας των χώρων γύρω από τα σχολεία και των μαθητών  κινητοποιώντας η Δημοτική Αστυνομία, τους σχολικούς φύλακες και εθελοντές. Σε λίγες μέρες παραδίδεται το τμήμα της Βύρωνος που θα ανακουφίσει την οδό Κορίνθου και τα σχολεία .
Έφθασε πια το πλήρωμα του χρόνου και για τολμηρές αποφάσεις που θα δώσουν οριστική λύση στο θέμα της κυκλοφορίας στην επιβαρυμένη οδό Βύρωνος. Οι προσπάθειες για μονοδρόμηση της είναι πλέον.. μονόδρομος για τη σημερινή Δημοτική Αρχή (με αντιδρόμηση της οδού Α. Παπανδρέου).
Οι αναμενόμενες και απροσδόκητες οχλήσεις κατά την κατασκευή των έργων δεν αποτελεί πεδίο λαϊκισμού και φθηνής δημαγωγίας.

Υ.Γ. :Η ανάπλαση της Κάτω Πεύκης ,έχει φορέα υλοποίησης  την Περιφέρεια Αττικής. Δεν υπήρξε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Πεύκης καμία διασφάλιση  για τη χρηματοδότηση του έργου. Στο ΕΣΠΑ υποβάλλεται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή,πρόταση για προσβασιμότητα στα σχολεία και ανάπλαση της οδού Κορίνθου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ