Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Γράμμα προς τους δημότες της Νέας Ιωνίας από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Να συναντηθούμε σε

κοινό μέτωπο και αγώνα”

Ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες της Νέας Ιωνίας στέλνει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου το οποίο εξηγεί τις επιπτώσεις από  που θα έχει στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης το νέο μνημόνιο και καλεί τους πολίτες σε ξεσηκωμό. Η επιστολή του Σωματείου είναι  η ακόλουθη:

“Εργαζόμενοι – άνεργοι – νέοι της Νέας Ιωνίας.
Η άθλια συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, με την ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων , έβαλε την «υπογραφή της» και επισήμως, στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας.
Η τρικομματική χούντα με το νέο Μνημόνιο διαρκείας πλέον  που ψήφισε πρόσφατα στη Βουλή επιχειρεί να εφαρμόσει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ένα εφιαλτικό καθεστώς για τους εργαζόμενους, το λαό και όλη την κοινωνία. Απολύσεις, διαθεσιμότητες (απολύσεις δηλ. με φερετζέ ) αργίες, μετακινήσεις, μετατάξεις με στόχο  την απόλυση (κατ επιταγή της ΤΡΟΙΚΑ  Ε.Ε. -Δ.Ν.Τ.) από το δημόσιο 150.000 εργαζόμενων.

Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και την παράδοση κάθε δημόσιου αγαθού ως πεδίου κερδοφορίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η υγεία , η παιδεία, το ρεύμα,  το νερό, ακόμη και ο αέρας που θα αναπνέουμε θα γίνουν είδος πολυτελείας για τους εργαζόμενους.
Η εφαρμογή της «Οικονομικής Επιτροπείας» στους Δήμους, ο οικονομικός στραγγαλισμός και οι απολύσεις εργαζομένων, θα επιφέρουν την πλήρη κατάρρευση  μιας  σειράς  κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών ( Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Πολιτισμός – αθλητισμός κ.α.) νέους φόρους και χαράτσια στους δημότες.
Η εκχώρηση της καθαριότητας  στα αρπαχτικά του ΦΟΥΧΤΕΛ και τους εργολάβους ιδιώτες  θα πενταπλασιάσει τα ανταποδοτικά τέλη.
Απώτερος σκοπός τους είναι η διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και το ξεπούλημα  της  περιουσίας τους. Να μετατρέψουν συνολικά την χώρα σε νέα αποικία.

Μας τρομοκρατούν ότι αν δεν αποδεχθούμε τον εκβιασμό τους θα μας διώξουν από την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ και πως τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Μας βάζουν επιτρόπους στη δουλειά μας, στις ζωές μας, μας στερούν τη δυνατότητα να καθορίζουμε εμείς τη ζωή μας. Θέλουν το λαό σκλάβο, υποτακτικό της πολιτικής τους. Θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους, να τσακίσουν το πνεύμα αντίστασης και διεκδίκησης, χωρίς κανένα πολιτικό δικαίωμα, καμία δημοκρατική ελευθερία.

Τώρα πρέπει να μπει ένα τέλος: 
Δυόμιση χρόνια μας λένε «μνημόνιο ή χάος». Κι αντί να σωνόμαστε βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά στο «βούρκο» των μνημονίων. Δεν θα κάνουμε τις ζωές μας θυσία στο όνομα των δόσεων που πάνε για τη στήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου.  Για την πληρωμή των τοκογλύφων, την σωτηρία των κερδών τους και του σάπιου συστήματος τους , φορτώνοντας το χρέος στον λαό και την χώρα.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να αλλάξουμε την κατάσταση χρειάζεται να αγωνιστούμε από κοινού όλοι μας. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα  στα χέρια μας.
Είναι ανάγκη να συναντηθούμε σε κοινό μέτωπο και αγώνα ,  δημότες, εργαζόμενοι – άνεργοι – νέοι, φορείς και συνδικάτα, επιτροπές και  σύλλογοι.
Σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά να ξεσηκωθούμε, να πάρουμε πολύμορφες πρωτοβουλίες αντίστασης και αγώνα.   Για  την ανατροπή της πολιτικής τους και των βάρβαρων μέτρων τους που μας στέλνει ΟΛΟΥΣ στη φτώχια  και την  εξαθλίωση, που καταστρέφει και διαλύει την κοινωνία ολόκληρη.
 
Τα όρια όλων μας, εξαντλήθηκαν, ας μην αφήσουμε ούτε μια μέρα χαμένη. 
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή τους.
Παλλαϊκός – πανεργατικός ξεσηκωμός τώρα.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον δήμο, σε όλους τους δήμους της χώρας, συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα μας για να μη περάσουν οι απολύσεις, για να μην διαλυθούν οι δήμοι και οι υπηρεσίες που προσφέρουν, για να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του νέου μνημονίου και για  την συνολική ανατροπή τους.
Ζητάμε την συμπαράσταση και την κατανόηση σας σε προβλήματα που αντικειμενικά  προκύπτουν από τις κινητοποιήσεις μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε”.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ