Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η Ένωση Γονέων Μεταμόρφωσης καταγγέλλει τη στάση της δημοτικής αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

“Υποτιμούν το πρόβλημα

του υποσιτισμού στα σχολεία”

Δεν υπάρχει κανένα Μέσο Mαζικής Επικοινωνίας, ηλεκτρονικό ή έντυπο, τοπικό ή πανελλήνιο, που να μην έχει ασχοληθεί και να μην έχει αναδείξει το μεγάλο θέμα του υποσιτισμού πολλών μαθητών των σχολείων της χώρας μας. Μόνο ο Δήμος Μεταμόρφωσης δείχνει να μην  έχει πάρει είδηση και συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα».

Πάει πάνω από χρόνο τώρα, που η Ένωση Γονέων Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και η Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, έχουν ζητήσει απ΄ το Δήμο να ασχοληθεί με το θέμα (μαζί με άλλα σχετικά : εμβολιασμοί, χρηματοδότηση σχολείων, δωρεάν ιατρικές εξετάσει στους μικρούς μαθητές κλπ).
Συναντήσαμε την άρνηση της πλειοψηφίας του Δήμου.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. το θέμα επανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση, προτείνοντας
1.να υιοθετηθεί ένα ψήφισμα που να αναγνωρίζει το πρόβλημα και
2.να προτείνει τη διεκδίκηση ενός κολατσιού για κάθε παιδί, κάθε μέρα, που να περιλαμβάνει ένα σάντουϊτς ή τυρόπιτα κι ένα χυμό.
3.η συμφωνία για μια τόση μεγάλη παραγγελία θα ρίξει πολύ την τιμή στο μειoδοτικό διαγωνισμό
4.ο δήμος να χρησιμοποιήσει τα ίδια μέσα (π.χ. τα μαγειρεία των παιδικών σταθμών) και να ζητήσει ΕΚΤΑΚΤΗ επιχορήγηση από την περιφέρεια και το κράτος.
Δεν ήταν έκπληξη για μας η στάση της πλειοψηφίας του Δήμου. Γιατί η πλειοψηφία του Δ. Συμβουλίου της Μεταμόρφωσης, είναι εκείνοι οι ίδιοι που
•ψήφισαν υπέρ των συγχωνεύσεων των σχολείων
•έλεγαν ότι τα σχολικά βιβλία δεν είναι απαραίτητα για το σχολείο, δίνοντας κάλυψη στο υπουργείο πέρσι
•κατάργησαν το ασθενοφόρο του Δήμου γιατί … «δεν είχε αρκετή κίνηση»
•σεριανάνε τις Μ.Κ.Ο. στις υπηρεσίες του Δήμου, την ίδια ώρα που βάζουν πλάτη στην απόλυση των εργαζομένων του Δήμου
Αυτή η παράταξη δεν πρωτοτύπησε στη συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου για τον υποσιτισμό των μαθητών. Αλλά ξεπέρασε το εαυτό της όταν :
•Σαν καλοί «λογιστές» μετρούσαν το «κόστος» της όποιας πρότασης, μετρώντας όμως (με υπερτιμολογημένες τιμές – παλιά μου τέχνη κόσκινο) το πρόβλημα.
•Υποτίμησαν το πρόβλημα λέγοντας ότι «στην πόλη μας δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»,  «σε κάθε σχολείο δύο τρία παιδιά έχουν πρόβλημα» (Μόνο στο 4ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης βρέθηκαν 80 παιδιά με τέτοιο πρόβλημα, όπως ενημερωθήκαμε πέρσι από τους αρμόδιους φορείς).
•Ισχυρίστηκαν ότι έχουν τις διαβεβαιώσεις όλων των διευθυντών των σχολείων (παρ΄ όλο που ένας διευθυντής που μίλησε ανέδειξε το πρόβλημα)
•Αντιμετώπισαν το θέμα σαν να είναι τα παιδιά «μετοχές» που θα φέρουν κέρδος ή που έστω «δε θα προκαλέσουν ζημιά».
•Έθεσαν – σαν καλοί μαθητές της Τρόϊκας και της Κυβέρνησης – πάλι το γνωστό θέμα «πού θα βρούμε τα λεφτά».
•Πρότειναν σαν λύση την ελεημοσύνη : «όποιος έχει πρόβλημα ας το πει και μπορεί να πάει στο συσσίτιο της εκκλησίας κλπ». Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να λένε ότι «δεν υπάρχει θέμα περηφάνιας στο λαό αν πεινά. Όποιος πεινά ας το πει».
•Αρνήθηκαν να ψηφίσουν έστω κι ένα ψήφισμα που να αναγνωρίζει το πρόβλημα.
•Αρνήθηκαν να δεσμευτούν σε οποιαδήποτε απόφαση.
•Το μόνο που αποφάσισαν τελικά κάτω απ΄ την πίεση των μαζικών φορέων (όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει) ήταν να δημιουργήσουν μια … επιτροπή.

Η Ένωση Γονέων Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και η Δ΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, καταγγέλουν τη στάση αυτή του Δήμου και του Δημάρχου.
Θεωρούμε ότι μπροστά στο πρόβλημα κάποιων πεινασμένων παιδιών η πολιτισμένη κοινωνία «κόβει το λαιμό της» για να το λύσει. Φαίνεται ότι δεν έχουν την ίδια λογική οι διοικούντες το Δήμο Μεταμόρφωσης. Ίσως δεν τους επιτρέπει να δουν το πρόβλημα η παρωπιδική εξυπηρέτηση των πολιτικών της τρικομματικής κυβέρνησης.
Θα επιμείνουμε στο θέμα και θα το επαναφέρουμε.
Θα παρακολουθήσουμε από κοντά τη δράση της «επιτροπής».
Απαιτούμε γρήγορα να παρθούν οριστικές αποφάσεις για το θέμα.
 
Δωρεάν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας

Με την ευκαιρία, θέλουμε να ενημερώσουμε κάθε πολίτη της Μεταμόρφωσης ότι η  Ένωση  Γονέων  Μεταμόρφωσης  παίρνει την  πρωτοβουλία  να  οργανώσει  δωρεάν τμήματα  ενισχυτικής  διδασκαλίας  για  τους  μαθητές  των  σχολείων  της  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  του δήμου μας.
Το πρόγραμμα στηρίζουν οι καθηγητές της Λαϊκής Επιτροπής Μεταμόρφωσης.
Τα μαθήματα για τους μαθητές θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι εκπαιδευτικοί που θα διδάσκουν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και δε θα ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ.
Τα  τμήματα  που  θα  δημιουργηθούν θα  αφορούν τα μαθήματα των Μαθηματικών, των  Φιλολογικών  και της  Φυσικής – Χημείας.
Τα  μαθήματα  θα  γίνουν  σε  σχολείο του δήμου  μας. Το πρόγραμμα θα δημιουργηθεί  ανάλογα  με  τη  συμμετοχή και  τις δραστηριότητες  των  μαθητών.
Ζητήσαμε να μας παραχωρήσει ο Δήμος αίθουσες του Λυκείου Μεταμόρφωσης και περιμένουμε την απάντηση προκειμένου να ξεκινήσουμε τα μαθήματα.
Δηλώσεις συμμετοχής στα μαθήματα στα τηλέφωνα 69446794605 και 2102830811

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ