Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Νέα καταγγελία από τη “Νέα Εποχή” Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Με ποινικές κυρώσεις  απειλείται

ο Δήμος για την παράνομη

χωματερή στη Λυκόβρυση”

Στο ζήτημα της λειτουργίας χώρου απόθεσης σκουπιδιών στη Λυκόβρυση επανέρχεται η δημοτική παράταξη “Νέα Εποχή” η οποία καταγγέλλει πως υπήρξε παρέμβαση του υγειονομικού τμήματος της Περιφέρειας. Το δελτίο τύπου της παράταξης είναι το εξής:  

“Με ποινικές κυρώσεις απειλείται ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης από τη διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής για την παράνομη λειτουργία της «χωματερής» που έχει εγκαταστήσει εδώ και δυο χρόνια στο χώρο του εγκαταλελειμμένου κλειστού γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης. Το τελευταίο δίμηνο έβαζε μάλιστα και φωτιές για να κάψει όλα αυτά τα υλικά, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το περιβάλλον. Οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν παράπονα αλλά δεν γνώριζαν ότι υπεύθυνος για τη ρύπανση ήταν ο ίδιος ο δήμος.
Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής έκαναν επιτόπιο έλεγχο και διαπίστωσαν σοβαρές  παραβάσεις, που μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη εστιών εντόμων υγειονομικής σημασίας καθώς και τρωκτικών. Ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του κάλεσε το δήμαρχο κ. Φωκιανό να προβεί σε άμεσο καθαρισμό και εξυγίανση του χώρου εντός δέκα ημερών.
«Αυτή η απόφαση του Επόπτη Δημόσιας Υγείας αποτελεί προσωπικό ράπισμα κατά του ίδιου του δημάρχου, γιατί με δική του εντολή είχε μετατραπεί σε «χωματερή» αυτός ο χώρος, ο οποίος  έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να είχε παραδοθεί στη νεολαία της Λυκόβρυσης» τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
 Και πρόσθεσε: «Καλούμε τον κ. Φωκιανό να σεβαστεί την υγεία των συμπολιτών μας».
Σημειώνουμε ότι και προ μηνών είχαν γίνει παρατηρήσεις στο δήμο, αλλά ο κ. Φωκιανός, αν και γιατρός. αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία των κατοίκων είχε δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα συνέχιζε το …έργο του. Και πράγματι συνέχισε να αδειάζει στο χώρο του γυμναστηρίου ότι μάζευαν τα αυτοκίνητα του δήμου.
Τώρα, αμέσως μετά τη λήψη του εγγράφου, ένας πανικόβλητος δήμαρχος ζήτησε ενίσχυση και από γειτονικούς δήμους και χρησιμοποίησε και φορτηγά από το δήμο Ηρακλείου ώστε να προλάβει να καθαρίσει και να εξυγιάνει εγκαίρως την περιοχή. Επειδή ο όγκος των υλικών ήταν μεγάλος μετέφεραν στο χώρο  ποσότητες από χώμα για να το στρώσουν και να καλύψουν την απαράδεκτη από κάθε πλευρά εικόνα”. 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ