Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

“Είναι εξοργιστικό να κόβουν το ρεύμα σε οικογένειες όταν βιομήχανοι χρωστάνε εκατομμύρια”

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητοποίηση της Λαϊκής

Επιτροπής Νέας Ιωνίας στη ΔΕΗ

Το πρωί της Τρίτης  5 Φεβρουαρίου μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Νέας Ιωνίας, του ΠΑΜΕ και κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ (Ορφανίδου) για την επανασύνδεση του ρεύματος σε δύο οικογένειες απλήρωτων και ανέργων συμπολιτους τους.

Το ρεύμα είχε κοπεί από συνεργεία το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου, ενώ το βράδυ της δευτέρας τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν, όπως υποστηρίζουν σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν και για τρίτη οικογένεια που τους είχε κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα για 6 μέρες. Ακόμη την ώρα της κινητοποίησης βρήκαν άλλες δύο άνεργες που τους είχε κοπεί το ρεύμα την ίδια μέρα για χρέη.
Στο δελτίο τύπου τονίζονται ακόμα τα εξής:
“Προχωρήσαμε όλοι μαζί σε δυναμική κινητοποίηση (αφού στην αρχή συναντήσαμε την άρνηση της αντικαταστάτριας της διοικητού να κάνει άλλον διακανονισμό από αυτόν που προβλέπει η ΔΕΗ) πετυχαίνοντας την επανασύνδεση και τον διακανονισμό των χρεών με εφικτούς όρους για τις οικογένειες αυτές.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, θεωρούμε πως ο ρόλος των υπαλλήλων της ΔΕΗ είναι να βρίσκονται στο πλευρό του λαού. Να πάρουν το μέρος του. Η κοροϊδία της διοίκησης της ΔΕΗ να ζητά από ανθρώπους που δεν έχουν εισόδημα να καταβάλουν το 40% των χρεών πρέπει να σταματήσει. Αν ο κόσμος είχε να τα δώσει θα πλήρωνε ολόκληρο το λογαριασμό.
Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να κόβεται το ρεύμα σε οικογένειες με παιδιά για χρέη 200-300 ευρώ την ώρα που υπάρχουν βιομήχανοι-εφοπλιστές κλπ που χρωστάνε στη ΔΕΗ εκατομμύρια, δεν πληρώνουν χαράτσι ή και εξαιρούνται μέσω νόμου από αυτό.
Είναι χυδαία κοροϊδία να διατυμπανίζει η διοίκηση της ΔΕΗ το «κοινωνικό τιμολόγιο», στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Oι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πρέπει να πάρουν άμεσα θέση. Φτάνουν τα παχιά λόγια στα κανάλια την ώρα που σε ένα μεσημέρι κόβεται το ρεύμα σε δεκάδες οικογένειες μόνο στη Νέα Ιωνία.

Απαιτούμε:
•Να μην κόβεται το ρεύμα σε κανένα σπίτι που δεν μπορεί να εξοφλήσει λογαριασμούς.
•Άμεσο διακανονισμό των χρεών για τον κόσμο που δεν μπορεί να εξοφλήσει άμεσα το λογαριασμό.
•Ένταξη των ανέργων, απλήρωτων, χαμηλόμισθων σε ειδική ρύθμιση εξόφλησης και τιμολόγιο.
•Την παραδοχή από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ της άρνησης της πληρωμής του χαρατσιού από όποιον δεν μπορεί ή δεν θέλει να το πληρώσει και την αφαίρεση του ποσού αυτού από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.”
 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ