Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου απαντάει στην Αντιπολίτευση για την ελεγχόμενη στάθμευση

Δημοσιεύθηκε

στις

“Επιχειρούμε να βάλουμε τάξη

στην κυκλοφορία της πόλης”

Με αφορμή τις ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει το τελευταίο διάστημα διάφορες δημοτικές ομάδες σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Μαρούσι, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, αποτελεί τμήμα μιας ολοκληρωμένης πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή Διοίκηση του Δήμου με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση τόσο του Κέντρου όσο και των υπόλοιπων γειτονιών του Προαστίου μας

Από τις 15 Απριλίου 2013 η εφαρμογή του συστήματος
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις στην «καρδιά» της πόλης, στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο. Στόχος των παρεμβάσεων αυτών είναι αφενός να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα και την εικόνα της τοπικής μας αγοράς αφετέρου να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον Απρίλιο του 2013 ξεκινά αρχικά στο Κέντρο αλλά και στις Π.Ε. των Αγίων Αναργύρων και των Εργατικών Κατοικιών, με ευθύνη του Δήμου και της αρμόδιας Δημοτικής Αστυνομίας, να λειτουργεί ένα νέο, σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Όπως έχει ήδη καταγραφεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης όπου εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, εξασφαλίζονται σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στους κατοίκους της όσο και στους επαγγελματίες και επισκέπτες της αγοράς. Αυτή είναι και η δική μας φιλοδοξία, να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να δώσουμε «αξία» στις περιουσίες των συμπολιτών μας, να αναβαθμίσουμε την εμπορική μας αγορά, ώστε να ενισχυθεί απέναντι στον ανταγωνισμό των γειτονικών εμπορικών «μεγαθηρίων».

Επιλογή συστήματος στάθμευσης σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας

Ο Δήμος Αμαρουσίου έπειτα από διαδικασία προκήρυξης ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού προκειμένου να διασφαλίσει τη διαφάνεια αλλά και τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών, επέλεξε το σύστημα που θα εφαρμόσει σε συνεργασία με εταιρία που διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία πάνω στο ζήτημα αυτό. Πρόκειται για ένα καινοτόμο και λειτουργικό σύστημα που εφαρμόζεται ήδη σε πόλεις της Ευρώπης και προσφέρει δυνατότητα για αποτελεσματική, εύκολη, γρήγορη και οικονομική στάθμευση.

Δεν έχει εισπρακτική λογική η εφαρμογή του μέτρου
Η ελεγχόμενη στάθμευση δεν έχει εισπρακτική λογική. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξουν κανόνες στην κυκλοφορία και στάθμευση πεζών και οχημάτων, ενώ τα έσοδα από την εφαρμογή του συστήματος θα διατεθούν αποκλειστικά για έργα βελτίωσης των υποδομών της πόλης μας.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι μια επιβεβλημένη κίνηση και δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Δεν είναι δυνατόν να αποτελεί αντικείμενο μικρο – παραταξιακών αντιπαραθέσεων κάθε μέτρο που αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Αντίθετα σε μια πόλη όπως το Μαρούσι που διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών αλλά και μια πρότυπη Δημοτική Συγκοινωνία, η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης μπορεί να αποτελεί και κίνητρο για να υιοθετήσουμε ένα νέο μοντέλο μετακινήσεων εντός του αστικού ιστού του προαστίου μας, φιλικότερου προς το περιβάλλον.

Η βελτίωση της καθημερινότητας είναι υπόθεση όλων μας
Ο Δήμος Αμαρουσίου επιχειρεί να βάλει τάξη στην κυκλοφορία της πόλης, να προωθήσει ένα νέο τρόπο μετακίνησης φιλικό προς το περιβάλλον, να ενισχύσει την επισκεψιμότητα της τοπικής αγοράς.

Μπορούμε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη μας, ιδιαίτερα στο Κέντρο. Ας βάλουμε λοιπόν όλοι «το λιθαράκι» μας, για να ζούμε σε μια ανθρώπινη πόλη.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ