Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Στο πλευρό των κ.κ. Αδαμόπουλου, Καραγεώργου και Μαυρουδή τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βόρειας Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπαράσταση στους τρεις

καταδικασθέντες συνδικαλιστές

Ψήφισμα στήριξης στους τρείς καταδικασμένους συνδικαλιστές των δήμων Ν.Ιωνίας και Ν.Ηρακλείου κ.κ. Νίκο Αδαμόπουλο, Κική Καραγεώργου και Νίκο Μαυρουδή εξέδωσε η Νομαρχιακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βόρειας Αθήνας που συνεδρίασε στο Μαρούσι έπειτα από πρόταση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:  
“Το κλίμα τρομοκράτησης και καταστολής των κοινωνικών  αγώνων που προκύπτει ιστορικά ως προϋπόθεση μίας σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, όπως αυτή που ακολουθείται σήμερα από την τρικομματική κυβέρνηση και τις επιταγές των δανειστών, έχει βάλει κύριο στόχο και την καταπάτηση και ακύρωση κάθε συνδικαλιστικού αγώνα και δράσης.
Η σύσκεψη της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Αθήνας καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοφανή δίωξη τριών συνδικαλιστών των δήμων Ν.Ηρακλείου και Ν.Ιωνίας, οι οποίοι με την πρόφαση ότι «προκαλούσαν με την παρουσία του τρόμο στους εργαζόμενους που ήθελαν να εργαστούν», κατά τη διάρκεια των απεργιών του 2007, καταδικάστηκαν σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή.
Αυτή η πρωτοφανής απόφαση ανοίγει διάπλατα το δρόμο στη δίωξη οποιασδήποτε συνδικαλιστικής δράσης και αντίστασης  των εργαζομένων.
Η σύσκεψη της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Αθήνας, δηλώνει απερίφραστα την αλληλεγγύη και στήριξή της στους καταδικασμένους και καταδιωκόμενους τρείς συνδικαλιστές.
Η αντίσταση και οι εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις θα εντείνονται όσο πιο βίαιη και αυταρχική γίνεται η επιβαλλόμενη ταξική και νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.
Η μαζική, ειρηνική και αποφασιστική αντίσταση για την ανατροπή αποτελεί για εμάς μονόδρομο”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ