Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Μαρούσι το απόγευμα της Πέμπτης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ο Φασισμός δε θα περάσει”

Σε αντιφασιστική διαδήλωση που θα γίνει σήμερα Πέμπτη  στις 7 μ.μ. στο Μαρούσι καλεί με ανακοίνωση της αριστερή ριζοσπαστική δημοτική κίνηση “Εκτός των Τειχών”.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

“Τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/9), ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από επίθεση φασιστών στην Αμφιάλη. Ο Παύλος μεταφέρθηκε τραυματισμένος από χτυπήματα με μαχαίρι στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η επίθεση ήταν στοχευμένη, καθώς το θύμα ήταν γνωστό για την αντιφασιστική του δράση και ενεργό μέλος των κινηματικών διαδικασιών. Η επίθεση εξελίχθηκε υπό το βλέμμα έξι μηχανών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που απλά παρακολουθούσαν το περιστατικό…
Η επίθεση και δολοφονία του Π. Φύσσα έγινε ενώ η απεργία των καθηγητών της ΟΛΜΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ είναι υπαρκτή η πιθανότητα να μπει στην απεργιακή μάχη μια σειρά από κλάδους του δημοσίου τομέα, αποδείχνοντας ότι  ο φασιστικός βραχίονας του συστήματος εξουσίας κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, επιβεβαιώνει την ίδια την φύση της ύπαρξής του, δηλ. επιτίθεται στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ο αγώνας δεν θα βρει απέναντι του μόνο τις επίσημες δυνάμεις καταστολής αλλά και τα ανεπίσημα τσιράκια του Κεφαλαίου.
Δεν θα περάσει ο φασισμός!
Το αίμα του Παύλου Φύσσα χύθηκε ξεκάθαρα στο βωμό της διατήρησης της ομαλότητας από την πλευρά της κυριαρχίας σε μια περίοδο απεργιακής αναταραχής. Η απάντηση του ταξικού – εργατικού – λαϊκού  κινήματος οφείλει να είναι άμεση. Αν αποσυνδεθεί η απεργιακή μάχη που ξεκινάει από τον αντιφασιστικό αγώνα που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να ενταθεί, τότε θα έχουν υποτιμηθεί και τα δύο.
Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη να τσακίσουμε το φασισμό οργανώνοντας την αντίσταση του εργατικού λαϊκού κινήματος και της εργατικής τάξης. Το χρωστάμε στον άδικο χαμό του Παύλου, το χρωστάμε στις ίδιες τις ζωές μας.
Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι.
Απομονώστε την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Έξω οι φασίστες από το Μαρούσι.
Καμία ανοχή σε  όσους τους ενισχύουν ηθικά και πολιτικά.
H Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ συμμετέχει στην   ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ και μαζί με άλλες συλλογικότητες και φορείς της πόλης του Αμαρουσίου ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 19-9-2013 ΣΤΙΣ 19:00   ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ