Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ποιοι καλούν σε αγώνα για την κυριακάτικη αργία

Δημοσιεύθηκε

στις


Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου συναντήθηκαν έμποροι, βιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενοι που δραστηριοποιούνται στην Καλογρέζα και συζήτησαν για τα προβλήματα που βιώνουν ως αποτέλεσμα  της κυβερνητικής πολιτικής.
Στην ανακοίμωση που εξέδωσαν οι επαγγελματίες αναφέρουν τα εξής: “Για εμάς τα προβλήματα είναι τα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές του εμπορίου, η άδικη φορολογία, τα χαράτσια, η μέγγενη των οφειλών στον ΟΑΕΕ, τα δυσβάστακτα λειτουργικά έξοδα, η έλλειψη ρευστότητας και η ανεργία του κλάδου .
Σε  όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η  πρόφαση για το νέο μέτρο είναι  ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή θα βοηθήσει στην άνοδο του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί  από τους πελάτες μας (εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νεολαία) δεν λείπει ο χρόνος αλλά τα λεφτά. Επίσης, είναι πρακτικά αδύνατο να δουλεύουμε  κάθε μέρα όλη μέρα, γεγονός που θα οδηγήσει εκτός από την οικονομική και στην φυσική μας εξόντωση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, πρώτη μέρα εφαρμογής της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους.
Καταγγέλλουμε τη στάση του Δ.Σ.  του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας για την απαράδεκτη υποχώρησή του από το αίτημα της μη κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και απαιτούμε την άμεση προκήρυξη γενικής συνέλευσης του συλλόγου.
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας να παλέψουμε από κοινού για να καταργηθεί στην πράξη η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Καλούμε σε ενιαίο μέτωπο επαγγελματιών και εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου και της εστίασης αλλά και των εργαζομένων σε κλάδους σχετικούς με το εμπόριο,  μιας και αυτό το μέτρο μας πλήττει από κοινού”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ