Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

O Σύλλογος Ψαλιδίου Αμαρουσίου διαμαρτύρεται για την απόφαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η οδός Βύρωνος διχάζει και πάλι

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επέβαλε προσφάτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης λόγω έργων στη διαδημοτική οδό Βύρωνος εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ψαλιδίου Αμαρουσίου. Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

“Με έκπληξη διαβάσαμε ότι το ΔΣ του Δήμου Πεύκης – Λυκόβρυσης αποφάσισε  κατά τη διάρκεια των έργων επί της οδού Βύρωνος ,και το άλλο ρεύμα της Βύρωνος (προς Ηράκλειο ) να κατευθυνθεί μέσα από τους δρόμους του Ψαλιδίου Αμαρουσίου και όχι μέσω της οδού Δωδεκανήσου του Δήμου Πεύκης,επικαλούμενο την ύπαρξη σχολείων επί της οδού Κορίνθου.
Για άλλη μια φορά ο όμορος Δήμος έδειξε την «αντικειμενική» στάση του στο σοβαρό και χρονίζον πρόβλημα των κατοίκων της οδού Βύρωνος. Η λύση για αυτόν είναι απλή. Ρίξτε όλη την κίνηση στο Ψαλίδι που  είναι Μαρούσι και δεν είναι Πεύκη.
Ήταν όμως ο Δήμος της Πεύκης που δημιούργησε το πρόβλημα στη Βύρωνος μετατρέποντας την σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας, στενεύοντας την οδό Δωδεκανήσου. Τώρα ψάχνει να βρει τη λύση και πάλι στο Μαρούσι και ιδιαίτερα στο Ψαλίδι, ακόμα και στις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των έργων, κατά τις οποίες η κίνηση της Βύρωνος έχει μοιραστεί στους δύο Δήμους με συμφωνία των δύο Δημοτικών Αρχών.
Η απόφαση αυτή του Δήμου Πεύκης-Λυκόβρυσης είναι  απαράδεκτη διότι ελήφθη για λογαριασμό του Δήμου Αμαρουσίου με σκοπό  να ικανοποιηθούν  οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι Πεύκης. Δεν επιτρέπεται να αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πεύκης για το Δήμο Αμαρουσίου. Αυτό προφανώς το γνωρίζει η Δημοτική Αρχή της Πεύκης, διαφορετικά εμπαίζει και υποτιμά τους δημότες της .
Η περιοχή μας -έχουμε κουραστεί να το λέμε- είναι υπέρμετρα επιβαρυμένη από υπερτοπικές και άλλες χρήσεις (ΜΑLL,Υπουργείο Παιδείας,Αττική οδός,OTE ACADEMY,σταθμός Νερατζιώτισσα κα) και επί πλέον η Δημοτική  Αρχή  του Δήμου Αμαρουσίου ,όπως όλοι μας, γνωρίζει ότι επί της οδού Πέλικα, που προτείνεται από την Πεύκη, λειτουργεί Γυμνάσιο-Λύκειο, ΙΕΚ, Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός ,ΟΤΕ Αcademy και πλησίον της Πέλικα ιδιωτικός Βρεφονηπιακός σταθμός . Θεωρούμε λοιπόν ότι σε καμία περίπτωση δε θα συμφωνήσει να  δεχθεί την κίνηση και των δύο κατευθύνσεων  της Βύρωνος , έστω και προσωρινά, μέσα από το Ψαλίδι.
Ενημερώνουμε το Δήμο Πεύκης ότι λόγω των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Βύρωνος, τα αυτοκίνητα διατρέχουν όλο το Ψαλίδι παραβιάζοντας τα σήματα-  το λεωφορείο της Πεύκης κινείται ανάποδα στην οδό Πέλικα- και  τα ατυχήματα στους δρόμους του Ψαλιδίου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Επίσης όσον αφορά τη χρήση της Ανδρέα Παπανδρέου για μόνιμη εξυπηρέτηση μιας κατεύθυνσης της οδού Βύρωνος (σε περίπτωση μονοδρόμησής της), ενημερώνουμε το  Δήμαρχο της Πεύκης –Λυκόβρυσης , ότι αυτό είναι παράνομο διότι ο δρόμος νομοθετικά είναι παρόδιος δρόμος και δεν προορίζεται για υπερτοπική χρήση, εκτός και αν θέλει να παραβεί το Νόμο που έχει θεσπιστεί από την Ελληνική Πολιτεία. Και για να φρεσκάρουμε τη  μνήμη όσων έχουν ξεχάσει υπενθυμίζουμε την από 6/9/2010 ανακοίνωση του Συλλόγου μας σχετικά με το θέμα
«Δεν το λέμε μόνο εμείς,αλλά έρχεται και το πόρισμα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος τους Υπουργείου Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (αρ.πρωτ.οικ3040/28.07.2010 ) ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.
 Σύμφωνα με το πόρισμα-που είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου-
 ΟΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΔΟΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (νόμος 2338/95,ΦΕΚ 202/Α/14-9-1995)ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΑΡΟΔΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ.
Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ.
 
Επομένως η αντιδρόμηση της οδού Βύρωνος με το βόρειο Παράπλευρο της Αττικής οδού,είναι παράνομη,διότι προτείνεται η αντιδρόμηση ενός διαδημοτικού δρόμου με ένα δρόμο τοπικής κυκλοφορίας…»
 
Απευθυνόμενοι στους κατοίκους της οδού Βύρωνος, είτε ανήκουν στο Δήμο Πεύκης είτε στο Δήμο Αμαρουσίου, δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι ο Σύλλογός μας έχει καταθέσει τις προτάσεις του όχι μόνο για τη μονοδρόμηση της οδού Βύρωνος αλλά και για τη βελτίωση της εικόνας της οδού για λόγους ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων.
Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι τέτοιου είδους αποφάσεις εκ μέρους του Δήμου Πεύκης-Λυκόβρυσης δεν βοηθούν στην καλή συνεργασία και ενισχύουν την άποψη που επικρατεί , ότι δηλαδή η Πεύκη- Λυκόβρυση είναι ένας γείτονας του οποίου οι μη σύννομες ενέργειες βλάπτουν την περιοχή μας και το Μαρούσι.   

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ