Επιστολές
Αγωνιστικό κάλεσμα από τo Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

“Παλλαϊκός Πανεργατικός ξεσηκωμός τώρα!”
Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνερους, νέους και όλους τους δημότες σε ξεσηκωμό προκειμένου να μην περάσουν τα νέα μέτρατης κυβέρνησης.
To κείμενο του Σωματείου έχει ως εξής:
“Η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ με τα αφεντικά της τρόικας φέρνουν για ψήφισμα τις επόμενες μέρες ένα πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο για τις ζωές όλων μας.
Πετάει στο δρόμο για αρχή 6.000 εργαζόμενους από τους δήμους, φύλακες σχολείων, δημοτική αστυνομία, διαλύοντας υπηρεσίες,. Ετοιμάζονται να καταργήσουν παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, κοινωνικές δομές και να παραδώσουν βορά στους εργολάβους την καθαριότητα, τις τεχνικές υπηρεσίες κ.α.
Πετάει στο δρόμο χιλιάδες εκπαιδευτικούς, διαλύοντας το δημόσιο σχολειό, παραδίνοντας όλη τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση στα ιδιωτικές τεχνικές σχολές, εξαναγκάζοντας χιλιάδες παιδιά ή να εγκαταλείψουν το σχολείο ή να πέσουν στα νύχια των σχολαρχών.
Κλείνει δημόσια νοσοκομεία, διαλύει το σύστημα υγείας, την ασφάλιση, ξεπουλά ενέργεια, νερό, όλον τον δημόσιο πλούτο και τα αγαθά, με τον ίδιο πραξικοπηματικό τρόπο που έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση, για να κάνουν «πάρτι» οι εργολάβοι και οι καναλάρχες.
Έρχονται επίσης να ψηφίσουν την Τετάρτη 17 Ιουλίου την κατάργηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του κατώτατου μισθού, να ψηφίσουν μια νέα φόρο- επιδρομή για να λεηλατήσουν ότι έχει απομείνει και να βάλουν χέρι στα σπίτια μας.
Ξεσηκωμός τώρα! Δεν πάει άλλο!
Έχουν οδηγήσει δεκάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις σε λουκέτο, έχουμε χιλιάδες απολύσεις κάθε μέρα, οι άνεργοι γίνονται εκατομμύρια, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι είναι δίχως δικαιώματα και ελευθερίες, με φτηνά μεροκάματα για όσους έχουν ακόμη. Η φτώχεια και μιζέρια έχουν μπει σε κάθε σπίτι και οικογένεια.
Θα τους αφήσουμε κι άλλο να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και να διαλύουν τις ζωές μας ; Να βροντοφωνάξουμε όχι όλοι μαζί !
Δεν σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε για τις απολύσεις μας. Σας καλούμε να τους πολεμήσουμε όλοι μαζί. Μας έχουν κάνει κομμάτια κρέας και μας ρίχνουν έναν – έναν στην κρεατομηχανή. Ο αγώνας είναι κοινός.
Δεν σώζουν τη χώρα, την πουλάνε και την καταστρέφουν. Δεν φέραμε τα πράγματα εμείς έως εδώ, η κρίση είναι δική τους. Το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς, αλλά οι φούσκες των τραπεζών και τα αστρονομικά κέρδη που βγάζουν από τα δάνεια και την τοκογλυφία.
Αυτούς που εξυπηρετούν είναι μια χούφτα ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές, με πρώτους και καλύτερους τους τοκογλύφους – δανειστές και τους τραπεζίτες. Στην τσέπη αυτών πάνε όλα τα δάνεια του δημοσίου που μας βάζουν να πληρώσουμε.
Πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις και δεν τους έφτασε. Τώρα ζητάνε και ανθρωποθυσίες, χιλιάδες απολύσεις και τη διάλυση υπηρεσιών στους δήμους, κατάργηση νοσοκομείων, σχολείων, ξεπούλημα των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών και ιδιωτικοποιήσεις παντού.
Τρία χρόνια μας τρομοκρατούν με το «μνημόνια ή χάος» και μόνο χάος στην ζωή μας βλέπουμε. « Θα μας διώξουν από την Ε.Ε. και το ευρώ» και τα ευρώ μόνο οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι τα παίρνουν. Σε μας δεν μένει ούτε δραχμή.
Δεν πάει άλλο! Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει κι αυτό!
Πανεργατικός παλλαϊκός ξεσηκωμός παντού. Όλοι σήμερα, αύριο, μεθαύριο και όσο χρειαστεί στους δρόμους για την ανατροπή τους”.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ