Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Άρθρο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ιωνία 21ος Αιώνας”, Νίκου Κουκουλάρη

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η Ψυχή μας δεν πουλιέται”  

ΕΛΛΗΝΕΣ
Ελάτε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε την αποξήρανση της αισθηματικής και νοητικής ευαισθησίας. Ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός είναι έκφραση του δικού μας πνεύματος. Αρκεί ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός να μείνει πάντα έκφραση του δικού μας πνεύματος και όχι του πνεύματος των άλλων. Οι Έλληνες όλοι και ας μη το ομολογούν περιμένουν μια εθνική αναγέννηση.  Το ελληνικό γόητρο, η υπερηφάνεια μας και το φιλότιμό μας έχουν τραυματιστεί και καθημερινά τραυματίζονται θανάσιμα.

ΕΛΛΗΝΕΣ
Μετά την αποχώρηση της καγκελαρίου της Γερμανίας θα μας εξαγγείλουν οι «μορφωμένοι πολιτικοί μας» τα μέτρα της υποδούλωσης. Πίσω από τους αριθμούς που θα ακούσουμε κρύβεται η προσπάθειά τους να ανακόψουν την ελληνική πορεία. Η Ελλάδα είναι μικρή σε έκταση και αγωνίστηκε να επιζήσει όπως και επέζησε από τα καυδιανά δίκρανα τεσσάρων αιώνων τουρκικής δουλείας. Με αυτήν την τεράστια πνευματική προίκα θα μπορούσε η Ελλάδα παρ’ όλες τις παλαιές αδυναμίες που μας κατηγορούν να διαπλάσει το ευρωπαϊκό πνεύμα.
Θα μπορούσε να γίνει παραδειγματικό πρόπλασμα και να είναι ο προπομπός του λεγόμενου σύγχρονου ευρωπαϊκού κόσμου. Τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις των Ελλήνων βάλλονται. Ο κοινωνικός μας ιστός καταρρέει. Οι δήθεν «μορφωμένοι πολιτικοί» ξέρουν καλά ότι το έθνος που απεμπολεί τις παραδόσεις του είναι καταδικασμένο σε αφανισμό. Όλοι μαζί ενωμένοι απαντάμε με μία φωνή, με μία ψυχή στο θίασο των μεταμφιεσμένων ταγών που θα εξαγγείλουν τα μέτρα της υποδούλωσης ότι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες πατριώτες θα ξαναδιαβάσουμε το κείμενο από την ομιλία του στρατηγού Κολοκοτρώνη στους μαθητές του Γυμνασίου της Πλάκας των Αθηνών όπου μεταξύ άλλων είπε:
«παιδιά μου, εις το τόπο τούτο, όπου εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εκδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φτάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας.»  
Θ. Κολοκοτρώνης

ΕΛΛΗΝΕΣ
όλοι μαζί λέμε στους τοκογλύφους και τα τσιράκια τους αυτό που μάθαμε και έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Τα πλούτη μπορεί κάποιος να μας τα πάρει με τη βία. Εκείνο που δεν μπορεί να αγοράσει και δεν πουλιέται είναι η ψυχή μας. Εκτός αν τη δώσεις μόνος σου.
Εμείς οι πολλοί τους λέμε λοιπόν ότι η ψυχή μας δεν πουλιέται.

ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Υ.Γ. Οι σκέψεις είναι αποτέλεσμα μελέτης των κειμένων του Β. Η. Βογιατζόγλου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ