Επιχειρήσεις
Συνάντηση της ΕΥΔΑΠ με δημοσιογράφους της Ανατολικής Αττικής

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιος Τόσιος και η Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων, Γεωργία Στεφανάκου, παρέθεσαν δείπνο ενημέρωσης σε δημοσιογράφους σχετικά με την εξέλιξη του έργου Κατασκευής Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ανατολική Αττική.
Από την έναρξη των έργων το 2019 μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί στους Δήμους Μαραθώνος, Παιανίας, Παλλήνης και Ραφήνας-Πικερμίου 135 χλμ. αγωγών και 4.160 εξωτερικές διακλαδώσεις ακινήτων, καθώς και 650 μ. σήραγγας για τη διέλευση αγωγών του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ραφήνας-Πικερμίου/Σπάτων-
Τα έργα στην Ανατολική Αττική, συνολικού προϋπολογισμού €800εκ. αποτελούν την αιχμή του δόρατος του επενδυτικού πλάνου της ΕΥΔΑΠ και θα ωφελήσουν, σε βάθος 10ετίας, 400.000 πολίτες προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον της Ανατολικής Αττικής: τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την οικονομική ελάφρυνση των κατοίκων, την αναβάθμιση των περιοχών και της αξίας των ακινήτων και, κυρίως, την προστασία του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος και την εξυγίανση του υπόγειου υδροφορέα. Ειδικά δε τα ΚΕΛ Ανατολικής Αττικής έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργήσουν με τεχνολογία αιχμής, στοχεύοντας στην επαναχρησιμοποίηση του ανακυκλωμένου νερού, μετά την επεξεργασία του, για αστική-περιαστική χρήση και αρδευτικούς σκοπούς, περιορίζοντας έτσι την σπατάλη του πόσιμου νερού. Παράλληλα, θα αποτελούν σύγχρονες περιβαλλοντικές υποδομές, καθώς θα περιβάλλονται από πάρκα και χώρους πρασίνου, για να αποτελούν σημείο περιβαλλοντικής κληρονομιάς.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη των έργων, ο κ. Τόσιος ανέφερε: «Τα τελευταία 3 χρόνια, με τις εργώδεις προσπάθειες των στελεχών και εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και την πλήρη υποστήριξη της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής, έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε πλέον στο στάδιο της υλοποίησης των έργων. Προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς ώστε μέσα στο 2023 να προκηρυχθούν και οι διαγωνισμοί για τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού και της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας του Δήμου Παιανίας, καθώς και την κατασκευή του ΚΕΛ Δήμου Μαραθώνος, συνολικού προϋπολογισμού περίπου €105εκ. Για όλους εμάς στην ΕΥΔΑΠ, οι αρχές της ασφάλειας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας αποτελούν πυξίδα, αλλά και αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου μας, προς όφελος των πολιτών της Αττικής.».
Δείτε τη σχετική παρουσίαση ΕΔΩ
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024