Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από το Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

 

  • Η τηλεργασία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα πλεονεκτήματα της φυσικής παρουσίας στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων PULSE RC για το εργασιακό τοπίο μετά τη λήξη της πανδημίας, που έγινε με πρωτοβουλία  της εταιρείας στρατηγικής επικοινωνίας SOCIALDOO. Η μέτρηση καταδεικνύει ότι, παρότι για την πλειονότητα των εργαζόμενων η εργασία στο γραφείο παραμένει πρωτεύουσα επιλογή, με πολλά και ισχυρά κίνητρα. Πέραν της ανάγκης κοινωνικοποίησης, οι ερωτώμενοι αναγνωρίζουν ως πιο δημιουργική και αποτελεσματική την εργασία στο γραφείο, επιθυμώντας την επιστροφή στις κανονικές συνθήκες απασχόλησης.

 

  • 2/2 λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5. Στο πλαίσιο αυτό, έχει τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport», της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καλούνται να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης. Συνολικά, η διαθέσιμη χρηματοδότηση από τον, εν εξελίξει, 5ο κύκλο ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ.

 

  • 3,2 δισ. ευρώ φτάνουν οι απώλειες του περσινού γ’ τριμήνου για τις επιχειρήσεις της χώρας που δραστηριοποιούνται στην παροχή καταλυμάτων και στην εστίαση, με τη «μερίδα του λέοντος» στις απώλειες (περίπου 2,5 δισ. ευρώ) να ανήκει στις επιχειρήσεις που παρέχουν καταλύματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών το γ’ τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 1.558.171.593 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 61,4% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο 2019, όπου είχε ανέλθει σε 4.034.094.834 ευρώ.

 

  • Η Αmazon Web Services, ο πολυεθνικός κολοσσός, έρχεται” στο Μαρούσι, ανοίγοντας της προοπτικές της πόλης σε ποικίλους τομείς. Όπως αναφέρει και ο Δήμαρχος, κ. Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Δήμος μας, για το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να αξιοποιήσει αυτή την υψηλή ένταση γνώσης και καινοτομίας και να δημιουργήσει ένα πολυχώρο / πάρκο, όπου οι εταιρίες αιχμής, θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με το κοινό με σκοπό την αμφίδρομη επικοινωνία αλλά και την καλύτερη σύνδεση με την αγορά εργασίας». (διαβάστε περισσότερα εδώ)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ