Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από τον Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας (11/11) για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

Δείτε αναλυτικά:

  • Με ένα δεκαήμερο προσφορών που ξεκίνησε ήδη, το λιανεμπόριο θα προσπαθήσει να ζεστάνει την αγορά η οποία υπό το βάρος των πληθωριστικών πιέσεων είναι παγωμένη, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους για μια ευρεία γκάμα κατηγοριών σε πολύ καλύτερες τιμές. Στην ίδια λογική, πολλές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες τη διαφήμιση της Black Friday η οποία εφέτος είναι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά και της Cyber Monday, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

 

  • Σε ασφυκτικό φορολογικό κλοιό από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις θα βρεθούν από την αρχή του έτους ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, στην πανστρατιά που έχει κηρύξει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να περιορίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εκτεταμένη φοροδιαφυγή στον κλάδο. Οι αλλαγές που επέρχονται στο τρόπο φορολόγησης αφορούν τον υπολογισμό της ελάχιστης αμοιβή, το κόστος μισθοδοσίας και τον ετήσιο τζίρο. Σημειώνεται ότι σήμερα μόλις το 4% των ελευθέρων επαγγελματιών καταβάλλει το 50% των φόρων της συγκεκριμένης επαγγελματικής τάξης ενώ με το νέο σύστημα το 50% των φόρων θα καταβάλλεται από το 12% των φορολογουμένων.

 

  • Το εμπόριο της Ελλάδας με τον γίγαντα της Ασίας, την Κίνα, βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, με κυρίαρχες τις εισαγωγές κινεζικών εμπορευμάτων που εκτοξεύτηκαν μέσα σε έναν χρόνο στα 8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Γιαννίδης. Αναφερόμενος στους κλάδους που πρωταγωνιστούν στις ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα, ο κ. Γιαννίδης ανέφερε πως στην πρώτη θέση βρίσκονται τα πετρελαϊκά προϊόντα και ακολουθούν τα μάρμαρα, οι μηχανές φυγοκέντρησης, διάφορα μεταλλεύματα και τέλος τα φάρμακα. Στις εισαγωγές από την Κίνα, προηγούνται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ακολουθούν οι ηλεκτρικές διατάξεις (συνδέσεις, πίνακες, καλώδια κλπ), οι τηλεφωνικές συσκευές, οι συσκευές κλιματισμού και συσκευές φωτισμού κ.α.

 

  • Τους 660 έφτασαν οι κωδικοί προϊόντων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής», ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο για υπέρβαση του μέγιστου περιθωρίου κέρδους που επιτρέπεται για προϊόντα που είναι βασικά για την ανθρώπινη διαβίωση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά την συνάντηση πραγματοποιήθηκαν γόνιμες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δύο πολυεθνικών εταιρειών, καθώς έγινε διάλογος με σκοπό την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. Στο μεταξύ συνεχίζεται ο έλεγχος σε άλλες 5 πολυεθνικές επιχειρήσεις και δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να ανακοινωθούν νέα πρόστιμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ