ΚΕΔΕ
Άμεση συνάντηση με Τσίπρα για το μεταναστευτικό ζητά η ΚΕΔΕ

Άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για το προσφυγικό ζήτημα, ζητεί με σχετική επιστολή που του απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Όπως δηλώνει με αφορμή τη σχετική επιστολή «η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού εκφράζει την ανησυχία της για την αύξηση των προσφυγικών ροών. Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος. Η Κυβέρνηση αντί να εκχωρεί άκριτα αρμοδιότητες και κονδύλια σε ΜΚΟ θα πρέπει να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δίνοντας πόρους στην Αυτοδιοίκηση».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει στην επιστολή του ότι «μέσα από το διάλογο μπορεί να προκύψουν αποφάσεις που θα ενισχύσουν και θα διασφαλίσουν την κοινωνική ειρήνη, ενώ θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος».
«Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων μηνών, σε συνδυασμό με τις τεράστιες καθυστερήσεις μετεγκατάστασης και τις ελάχιστες επαναπροωθήσεις, διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή και τροφοδοτούν σε ορισμένες μειοψηφίες φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φανατισμού. Οι Δήμοι και οι κάτοικοι των νησιών μας δεν μπορούν πια να παραμένουν απαθείς μπροστά σε αυτήν την πανσπερμία αρμοδιοτήτων σε σωρεία εμπλεκομένων φορέων, που οδηγεί σε φοβερές καθυστερήσεις, ιδιαίτερα αν συγκρίνουμε τους ρυθμούς με εκείνους άλλων μεσογειακών χωρών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη με την επικράτηση ακραίων στοιχείων και απόψεων».
«Οι Δήμοι στην μεγάλη αυτή προσπάθεια μπορούν να βοηθήσουν καθοριστικά, χρειάζονται όμως υποστήριξη και αυτό είναι το ζητούμενο που θα θέλαμε επειγόντως να συζητήσουμε μαζί σας», τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Να σημειωθεί τέλος ότι στην επιστολή διατυπώνεται το αίτημα συνάντησης με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, στην οποία θα παρίστανται και οι Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ