ΚΕΔΕ
ΚΕΔΕ – Εργαζόμενοι: Κίνδυνος «λουκέτου» στα δημοτικά ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2020/06/215128.jpg)
Τον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στα επόμενα δύο χρόνια στα δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, λόγω της ληψής χρηματοδότησης, επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ Γ. Παπαχατζής μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, στην οποία τέθηκε το θέμα.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαχατζής σημείωσε ότι το 60% της συνολικής χρηματοδότησης για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, κατευθύνεται σε ιδιωτικές δομές, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρά προβλήματα τα δημοτικά κέντρα, εξαιτίας των περιορισμένων πόρων.
Ο ίδιος τόνισε ότι αν συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο τα επόμενα δύο χρόνια πολλές δημοτικές δομές κινδυνεύουν με κλείσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους, παιδιά και γονείς.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων, σημείωσε ότι προκειμένου να ενισχυθούν οι δομές και να μην χάσουν τις θέσεις τους οι εργαζόμενοι προτείνεται να υπάρξει για το ΚΔΑΠ ένα μοντέλο ανάλογο με το «Βοήθεια στο Σπίτι» για μονιμοποίηση του προσωπικού.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Σ. Δανιηλίδη, Πρόεδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας