Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Δηλώστε και σώστε τα χρήματα σας από κατασχέσεις

Δημοσιεύθηκε

στις


Ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet μέσα στην οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τον τραπεζικό λογαριασμό για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο από την εφορία.
Ειδικότερα, βάσει και της νομοθεσίας, ένας λογαριασμός καταθέσης προστατεύεται από τις κατασχέσεις για χρέη στο δημόσιο, ανεξαρτήτως της πηγής προέλευσης των χρημάτων, μέχρι και το ύψος των 1500 ευρώ.
Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι πολίτες είναι να κάνουν ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στην ειδική εφαρμογή του Taxis δηλώνοντας τον τραπεζικό λογαριασμό και αναγράφοντας τον αριθμό IBAN. Αξίζει να αναφερθεί πως θα πρέπει να δηλωθεί στην τράπεζα ο ΑΦΜ του φορολογούμενου στο όνομα του οποίου είναι ο λογαριασμός. Αν  υπάρχουν δύο ή περισσότεροι δικαιούχοι ισχύει το ακατάσχετο των 1500 ευρώ για τον καθένα
Σε περίπτωση που τυχόν κλείσει ο λογαριασμός που έχει δηλωθεί ή αν ο φορολογούμενος επιθυμεί την αλλαγή του παλιού λογαριασμού πρέπει να γίνει  νέα Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση με τον ίδιο τρόπο και με τον αριθμό IBAN του νέου λογαριασμού.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ