Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Θεσσαλονίκη – Παράσυρση: Ο 46χρονος οδηγός δήλωσε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη κατά του 46χρονου, ο οποίος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι και το δύο ετών παιδί τους, που περπατούσαν σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος κατηγορείται για «επικίνδυνη οδήγηση από άτομο που δεν είναι σε θέση να οδηγεί με ασφάλεια λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, με αποτέλεσμα τη σοβαρή σωματική βλάβη δύο ατόμων», καθώς και για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Αυτός ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία αναμένεται να ζητήσει προθεσμία και θα παραμείνει υπό κράτηση.

Κατά την παρουσία του ενώπιον του εισαγγελέα, φέρεται να δήλωσε ότι είχε καταναλώσει ένα ποτήρι τσίπουρο και ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο αιμοληψίες στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι το αλκοόλ στο αίμα του υπερέβαινε τα επιτρεπτά όρια, με μετρήσεις 0,64 και 0,75 mg/l αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση της υγείας του 37χρονου πατέρα παραμένει κρίσιμη, ενώ η κατάσταση της 34χρονης μητέρας, που είναι στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης, χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή. Και οι δύο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Το παιδί τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ