Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Με κοινή εντολή ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε συμφωνία κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Συμβούλιο που κράτησε επτά ώρες υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις την Τρίτη, στη Σύνοδο Κορυφής, όπως συμφώνησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ.
Οι ελληνικές προτάσεις αποτυπώνονται σε κοινό κείμενο που έχουν υπογράψει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, το οποίο καταγράφει τα επόμενα βήματα, αλλά και τα αιτήματα της Αθήνας στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο καταγράφει την κοινή θέση όλων των αρχηγών για λύση εντός ευρωζώνης, ενώ έχει αναφορά και στο θέμα του χρέους.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν ώστε να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση.
Διαβάστε τις δηλώσεις που έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί εξερχόμενοι του Μεγάρου. 

Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε τα εξής: “Μας ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή, οι αδύναμοι να μπορούν να έχουν την κοινωνική δυνατότητα που απαιτείται. Γι´ αυτό προσήλθα με διάθεση συνενόησης. Πρέπει όμως να παρατηρήσω ότι αυτή η συνάντηση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Χάσαμε χρόνο, εις βάρος της χώρας. Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό, τι ήταν πριν τρεις μήνες κι αυτό με ευθύνη της κυβέρνησης που έχανε χρόνο. Ο λαός μπήκε σε μία διχαστική διαδικασία κι ενώ είμαστε στο “και πέντε” και οι τράπεζες να είναι κλειστές και οφείλουμε όλες οι ηγεσίες του δημοκρατικού τόξου να συμβάλλουμε ώστε να έχουμε την ψυχραιμία και να παροτρύνουμε την κυβέρνηση που έχει την κυρίαρχη ευθύνη να μπορέσει να φέρει την συμφωνία που υποσχέθηκε”.

Σταύρος Θεοδωράκης
“Σε λίγη ώρα θα εκδοθεί ένα ανακοινωθέν που λέει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη. Υπήρξε μια ανταλλαγή απόψεων κι από την πλευρά μας επισημάναμε ότι είναι μια κατάσταση δύσκολη. Δεν είναι ώρα για να μιλήσουμε για ευθύνες και νομίζω θα πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες επόμενες στιγμές”,τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Πάνος Καμμένος
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός των Ανεξάρτητων Έλληνων, κ. Πάνος Καμμένος μίλησε για μια ιστορική ημέρα και πρόσθεσε: “Το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων δίνουμε τη δύναμη στον πρωθυπουργό να μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί εκ μέρους του ελληνικού λαού. Από εδώ και πέρα είναι στα χέρια της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση θα πρέπει να δοθεί άμεσα ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.  Η συμφωνία πλέον είναι μονόδρομος. Έχουν περιγραφεί ακριβώς οι επιθυμίες του συνόλου του ελληνικού λαού. Αφορά σε μία συμφωνία που πρέπει να επιτευχθεί με την ΕΕ με αποκατάσταση της ρευστοήτητας, με μεταρρυθμίσεις και ο πρωθυπουργός έλαβε την γραπτή διαβεβαίωση ότι θα έχει την απόλυτη στήριξή τους στην ΕΕ. Νομίζω ότι και για το χρέος υπάρχει σαφής αναφορά”

Δημήτρης Κουτσούμπας
«Δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν να υπογράψει νέα μνημόνια με σκληρά μέτρα» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών εξηγώντας ότι είτε συμφωνία με μνημόνια, είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού και διευκρινίζοντας ότι η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι συνολική ρήξη με την ΕΕ.

Φώφη Γεννηματά
«Αν η πρωτοβουλία είχε ληφθεί νωρίτερα -όπως είχαμε ζητήσει-, πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει» τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: “Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με ευθύνη της κυβέρνησης. Eίναι απαραίτητη η εξεύρεση λύσης για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας που θα εξασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πρέπει να βρεθεί «λυτρωτική λύση» χωρίς δεύτερες σκέψεις. Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για ρήξη. Πρέπει «να δικαιωθεί ο ελληνικός λαός».

Διαβάστε επίσης:

Το κοινό ανακοινωθέν των αρχηγών

Γιατί δεν συμμετέχει ο Μιχαλολιάκος στη σύσκεψη των αρχηγών

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ